Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Tűző napon parkoló autóban hagyta 2,5 éves gyermekét egy anya Sopronban - Nem akarta felébreszteni, amíg elment vásárolni

Két és féléves gyermekét hagyta az autóban az anyja egy soproni bevásárlóközpont parkolójában, a gyereket egy arra sétáló férfi vette észre, aki azonnal szólt a rendőröknek.

Szerző: Szülők Lapja | 2019-09-16.


Két és féléves gyermekét hagyta az autóban az anyja egy soproni bevásárlóközpont parkolójában, számolt be róla az RTL Klub Híradója a hétvégén.

A hétvégén igazi, a nyár végét idéző idő volt sok napsütéssel és meleggel. Ilyen időjárási viszonyok mellett, hiába van szeptember közepe, életveszélyes gyereket vagy kutyát hagyni egy bezárt autóban, különösen a tűző napon - de úgy tűnik, ezt nem lehet elégszer elmondani.

Pár perc alatt is baj lehet!
Mindig akad olyan meggondolatlan szülő, aki "csak pár percre szaladtam be a boltba" felkiáltással a gyorsan felhevülő járműben hagyja a gyerekét, mondván, úgysem lesz baj. Pedig a baj gyorsan bekövetkezik, ha nincs ott senki, aki észrevegye az izzadó, kétségbeesett gyereket.Szerencsére most hétvégén Sopronban minden jól végződött: Egy férfi időben észrevette a 2,5 éves, magára hagyott kisgyereket a tűző napon álló kocsiban, aminek ráadásul az ablakai fel is voltak húzva. Azonnal szólt a rendőröknek, akik pedig értesítették a mentőket.

Nem akarta felébreszteni

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

vonal
Mindeközben az anya is visszaért a kocsihoz, és kinyitotta az ajtaját. Mint mondta, éppen aludt a kisfia, ezért nem akarta felébreszteni, míg beszaladt a boltba.

A kisfiút a helyszínen a mentők meg is vizsgálták, és bár az autó belseje pár perc alatt is felhevült a tűző napon, a gyereknek az ijedtségen túl más baja nem esett.

Ezért ne hagyj gyereket és kutyát az autóban
Egy német weboldal korábban elvégzett egy hőmérséklet-kísérletet, az eredmény pedig megdöbbentő: még akkor is egy kisgyermek halálával járhat, ha egy órára az autóban hagyják, ha a kinti hőmérséklet kellemesen tavaszi, mindössze 20 fok!

Tűző napon parkoló autóban hagyta 2,5 éves gyermekét egy anya Sopronban - Nem akarta felébreszteni, amíg elment vásárolni

Forrás: RTL Klub Híradó
Fotó: publicdomainfiles.com (illusztráció)

 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
vonal
vonal

 

hirdetés

[x] hirdetés


OLVASD EL EZT IS!

alt szöveg

Eldobható poharak helyett saját bögre a büfében: Ebben a székesfehérvári gimnáziumban odafigyelnek a környezetre

alt szöveg

Néha csak a szerencsén múlik a gyermekeink élete, de ettől nem vagyunk rossz anyák! - Egy édesanya üzenete az okoskodóknak

alt szöveg

10 fiú után végre kislánya született a házaspárnak! - Azt mondják, most már tényleg nem szeretnének több gyereket

Legnépszerűbb

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Gyermekprogramok

Túrázz a mobiloddal!

vissza vissza