Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Figyelem, termékvisszahívás: Fulladást okozhat a gyerekeknek szánt ivópalack! - Ha ilyet vettél, inkább ne használd

Több millió darab, gyerekeknek szánt ivópalackot hívnak vissza fulladásveszély miatt. Az érintett cég termékeit Magyarországon is forgalmazzák.

Szerző: Szülők Lapja | 2019-09-05.


Több millió darab, gyerekeknek szánt ivópalackot hívnak vissza fulladásveszély miatt, közölte a CNN. Bár a terméket gyártó cég székhelye az Egyesült Államokban van, palackjaik Magyarországon is több webáruház kínálatában szerepelnek.

Fulladásveszélyes ivópalack
Az Amerikai Fogyasztóvédelmi hatóság visszahívja a Contigo márka több gyerekeknek szánt ivópalackját, mert a tapasztalatok szerint a szilikon csőr leválhat a palack szájáról és ezáltal fulladást okozhat a palackot használó kisgyereknél.

A chicagói székhelyű céghez 2019 augusztus végéig mintegy 149 panasz érkezett, 18 esetben a szilikon csőrt a gyerek szájában találták meg a szülők, de szerencsére fulladás egyik esetben sem történt.Mindenesetre a fogyasztóvédelem a terméket bevonta, és arra kér mindenkit, hogy a képen látható ivópalackokat ne használják. A kifogásolt palackok 3 méretben (13 uncia=385 ml, 14 uncia=414 ml, valamint 20 uncia=591 ml) és többféle színben (matt szürke, acélszürke, szürke átlátszó, színes mintás, azúrkék...) voltak kaphatók 2018 áprilisa és 2019 júniusa között, a visszahívás azokat érinti, amelyeknél mind a szilikon csőr alatti rész, mind pedig a záróelem fekete színű!

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

vonal

A visszahívás mintegy 5,7 millió darab palackot érint, a legtöbbet az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban adták el üzletekben és online - az USA-ban a legnagyobb áruházláncok, mint a Costco, Walmart vagy a Target is árulták 9 és 14 dollár közötti áron. Magyarországon több webshop forgalmazza a Contigo termékeit, 6000-9000 forint között van egy ivópalack ára.

A cég egyébként nagyon együttműködő: ingyen kicserélik a hibás palackok ivórészét, csupán arra kérik a pórul járt vevőket, hogy egy online formanyomtatványt töltsenek ki hozzá a cég weboldalán.

- Számunkra mindenek felett áll a gyermekek biztonsága, ezért is intézkedtünk rögtön és kerestük a megoldást a probléma elhárítása érdekében - nyilatkozta a szóvivőjük.

Forrás: CNN
Fotó: United States Consumer Products Safety Commission

 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

 

hirdetés

[x] hirdetés


OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja