Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Farsangi fánk recept

A farsangi időszak nagy slágere a farsangi fánk. Ahány ház, annyi recept. Íme egy tuti farsangi fánk recept.

Szerző: Nyeste Mónika | 2014-01-24.


Hozzávalók:Farsangi fánk recept

 

50 dkg liszt

3 dkg élesztő

4 tojássárgája

10 dkg margarin

10 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

kb. 3 dl tej

1 evőkanál rum

fél citrom reszelt héja

 

Elkészítés:

Az élesztőt egy kevés cukorral és kb. fél deci tejjel felfuttatom. A lisztet a tojássárgájával, a vaníliás cukorral és a maradék cukorral összekeverem, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáöntöm. Annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, összedagasztom. Amikor már szép hólyagos, az olvasztott margarint is hozzádagasztom. Kevés liszttel meghintem, aztán meleg helyen duplájára kelesztem. 

 

Miután megkelt, lisztezett deszkára öntöm, és sodrófával kb. hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtom. Fánkszaggatóval kiszaggatom, majd a maradékot újra összegyúrom, és újra szaggatom. Mikor elfogyott a tészta, még egy negyed órát kelesztem a nyers fánkokat.

 

Addig egy lábasban olajat hevítek, és amikor már jó meleg, a fánkokat beleteszem. Először fedő alatt kis lángon sütöm, majd megforgatom, és nagy lángon, de fedő nélkül sütöm. Így lesz szép szalagos a fánk. Porcukorral és lekvárral kínálom!

 

Jó étvágyat hozzá!

 

 

Fotó: Internet

 

TGYÁS, GYED, GYES, KALKULÁTOR >>

 

 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja