Puha, omlós almás pite recept, vastag töltelékkel: Finom és egyszerű, még mérleg sem kell a hozzávalókhoz
Télen az ember nem dúskálhat az idénygyümölcsökben, mint tavasztól őszig, ám az alma minden évszakban jó választás, ha egy kis gyümölcsre fáj a fogunk, főleg, ha almás pitét sütünk belőle!
Szerző: Szülők Lapja | 2023-02-07.
Télen az ember nem dúskálhat az idénygyümölcsökben, mint tavasztól őszig, ám az alma minden évszakban jó választás, ha egy kis gyümölcsre fáj a fogunk, főleg, ha almás pitét sütünk belőle!
Minden nap egy alma az orvost távol tartja - de az almát nem csak nyersen lehet falatozni, hanem mindenféle finomságot is készíthetünk belőle. Főzhetünk almakompótot, gyümölcslevesbe apríthatjuk, hús mellé tepsiben sütve különleges almaköretet készíthetünk - na, és persze az elmaradhatatlan almás pite.

Szerintünk a jó almás pitének két ismérve van: hogy omlós, puha a tésztája és hogy jó vastag benne az almás-fahéjas töltelék. Mutatjuk is tuti almás pite receptet, amihez ráadásul még mérleget sem kell használnod, minden hozzávalót kanállal kimérhetsz.
Puha almás pite hozzávalók:
- 2 tojás
- 9 evőkanál cukor
- 9 evőkanál olaj
- 9 evőkanál tej
- 12 evőkanál liszt
- 1 tasak sütőpor
A töltelékhez:
- fél kiló alma
- 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj

Puha almás pite elkészítése:
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük
- A lisztet és a sütőport összekeverjük
- Egy másik tálkában a cukrot a tojásokkal összekeverjük, míg homogén massza nem lesz, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet, és ezeket is belekeverjük
- Ezután hozzáadjuk a masszához a sütőporral elkevert lisztet, így egy híg, palacsintatészta-szerű tésztát kapunk
- A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 10 percen át sütjük
- Az almákat közben lereszeljük és kinyomkodjuk a levüket, a cukrot és a fahéjt hozzákeverjük
- A tésztát kivesszük a sütőből, rásimítjuk az almás réteget, majd a maradék tésztát a tetejére öntjük
- 180 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt készre sütjük
Miután kihűlt szeleteljük, porcukorral megszórva vagy vaníliafagylalttal tálaljuk.
Fotók: Szülők Lapja, Pixabay
Minden nap egy alma az orvost távol tartja - de az almát nem csak nyersen lehet falatozni, hanem mindenféle finomságot is készíthetünk belőle. Főzhetünk almakompótot, gyümölcslevesbe apríthatjuk, hús mellé tepsiben sütve különleges almaköretet készíthetünk - na, és persze az elmaradhatatlan almás pite.

Szerintünk a jó almás pitének két ismérve van: hogy omlós, puha a tésztája és hogy jó vastag benne az almás-fahéjas töltelék. Mutatjuk is tuti almás pite receptet, amihez ráadásul még mérleget sem kell használnod, minden hozzávalót kanállal kimérhetsz.
Puha, omlós almás pite recept
Puha almás pite hozzávalók:
- 2 tojás
- 9 evőkanál cukor
- 9 evőkanál olaj
- 9 evőkanál tej
- 12 evőkanál liszt
- 1 tasak sütőpor
A töltelékhez:
- fél kiló alma
- 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj

Puha almás pite elkészítése:
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük
- A lisztet és a sütőport összekeverjük
- Egy másik tálkában a cukrot a tojásokkal összekeverjük, míg homogén massza nem lesz, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet, és ezeket is belekeverjük
- Ezután hozzáadjuk a masszához a sütőporral elkevert lisztet, így egy híg, palacsintatészta-szerű tésztát kapunk
- A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 10 percen át sütjük
- Az almákat közben lereszeljük és kinyomkodjuk a levüket, a cukrot és a fahéjt hozzákeverjük
- A tésztát kivesszük a sütőből, rásimítjuk az almás réteget, majd a maradék tésztát a tetejére öntjük
- 180 fokos sütőben nagyjából 35 perc alatt készre sütjük
Miután kihűlt szeleteljük, porcukorral megszórva vagy vaníliafagylalttal tálaljuk.
Fotók: Szülők Lapja, Pixabay

VERSEK, MONDÓKÁK BABÁKNAK ÉS KISGYERMEKEKNEK

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>
[x] hirdetés
