Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Ingyenes online bőrgyógyászat: Csak fotózd le a bőrbetegséged, és küldd be! - 700-féle bőrbetegséget beazonosít a mesterséges intelligencia

700-féle bőrbetegséget képes azonosítani a páciens által beküldött fotó alapján az a mesterséges intelligencia alapú technológia, amely március 24-től ingyenesen elérhető.

Szerző: Szülők Lapja | 2022-03-29.


700-féle bőrbetegséget képes azonosítani a páciens által beküldött fotó alapján az a mesterséges intelligencia alapú technológia, amelyet januártól tesztelnek a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikáján, és amely március 24-től ingyenesen elérhető.

Az alkalmazást kifejlesztő magyar céggel az egyetem öt évre szóló, hosszú távú kutatás-fejlesztési keretmegállapodást kötött további mesterséges intelligenciára épülő orvostechnikai szoftverek közös fejlesztése és bevezetése érdekében.

700-féle bőrbetegséget felismer a rendszer
Nemcsak a bőrdaganatok különböző típusait, de például a fertőzések és autoimmun betegségek miatt kialakuló bőrelváltozásokat is felismeri az a mesterséges intelligencia alapú technológia, amelyet idén januártól kezdtek tesztelni az egyetemen - első lépésben a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikán elérhető nagy mennyiségű archív fotóállományon.

Az eszköz a páciens által beküldött kép, valamint a mellékelt klinikai adatok alapján 700-féle bőrbetegséget, vagyis az ismert bőrgyógyászati problémák jelentős részét tudja azonosítani.

Bőrgyógyászat otthonról: Fotózd le a bőrbetegséged, és küldd be! - 700-féle bőrbetegséget beazonosít a mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligencia segíti az orvosokat
A mesterséges intelligencia által felállított diagnózist minden esetben bőrgyógyász szakorvos hagyja jóvá, ugyanakkor a szoftver priorizálja a bejövő eseteket, megadja a differenciál diagnózist, és egy egyszerűen kezelhető felületen teszi a szakember elé.

Miután a szakorvos jóváhagyja a diagnózist, többféle kimenet lehetséges:
- az applikáción keresztül a beteg azt az információt kapja, hogy nincs teendője az elváltozás miatt,
- a szakvélemény mellett receptet kap elektronikusan, vagy javaslatot vény nélküli gyógyszerre,
- továbbá személyes konzultációra a területileg illetékes szakrendelésre irányítják.

Rövidül a várakozás és a diagnózis felállításának ideje
A szakterületen legmodernebbnek számító technológia segítségével gyorsan és egyszerűen lehet kiszűrni a sürgős ellátást igénylő betegeket, több bejövő pácienst lehet sokkal kevesebb erőforrással ellátni, így rövidül a várakozás és a diagnózis megállapításának az ideje is - emeli ki Kovács Máté, az OGYÉI nyilvántartási számmal rendelkező AIP Derm szoftvert kifejlesztő AIP Medical Holding Zrt. társalapítója.

Március 24-től bárki számára ingyenes
A szolgáltatást 2022. március 24-től az érvényes biztosítási jogviszonnyal rendelkezők az egész ország területéről ingyenesen vehetik igénybe a rendszerbe történő regisztrációt és a képek feltöltését követően. A szakemberek pedig ez alapján fognak a lehető leghamarabb visszajelezni a beküldött esetek számától, súlyosságától, a beküldés időpontjától és az ellátó kapacitástól függően.

Ha a diagnózis alapján a receptfelíráson túl személyes konzultációra is szükség van, a klinikához tartozó betegek időpontot kaphatnak a szakrendelésre, míg a többi érintettet a területileg illetékes ellátóhelyre irányítják.

Ide kattintva éred el az ingyenes bőrgyógyászati alkalmazás felületét »

Forrás: Semmelweis Médiasarok
Fotó: https://semmelweis.aip.ai

vonal

OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja