Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Az ekcéma és az ételallergia kapcsolata

Az atópiás dermatitis gyakran az allergiás betegségeknek, főleg az ételallergiák kialakulásának az előfutára lehet. A bőrgyógyászok ezért azt ajánlják azoknak a szülőknek, akiknek gyermekénél fennáll ez a bőrbetegség, hogy különösen figyeljenek oda gyermekük táplálkozására.

Szerző: Szülők Lapja | 2011-02-17.


Mit jelent az atópiás dermatitis?
Az atópiás dermatitis, amely az egyik legelterjedtebb ekcémafajta a gyulladást okozó bőrbetegségek családján belül, egy krónikus állapot, tünetei a vörös, száraz, viszkető bőr.

Az atópiás dermatitis és az ételallergia
- A legtöbb esetben a pácienseknél az atópiás dermatitis az ételallergia kialakulása előtt jelentkezik, ezért fontos, hogy a bőrbetegségben szenvedő kisgyerekek szülei odafigyeljenek erre a veszélyre - tanácsolja Dr. Jon M. Hanifin, a portlandi Oregon Egészségügyi és Természettudományos Egyetem bőrgyógyász professzora.

Csecsemők vizsgálata
Egy nemrég elvégzett kutatás eredménye – amelyet 3-18 hónapos csecsemőkön végzett el Hanifin és csapata – azt mutatta, hogy már az atópiás dermatitis enyhe eseteinél is, a kicsik nagyjából tizenöt százalékánál ételallergiát is diagnosztizáltak. A súlyosabb eseteknél ez az arány még magasabb volt. Noha nem ez az egyetlen tanulmány, amely megerősíti a szoros összefüggést az atópiás dermatitis és az ételallergia között, egy alapos allergiavizsgálat mindenképpen nélkülözhetetlen ahhoz, hogy valakinél megállapítsák az ételallergia tényét.

Forrás: medipress



OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja