Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Kötelező babafotók: 10+1 pillanat, amit örökítsd meg a kisbabáddal, még mielőtt 1 éves lesz

Az okostelefonok korában milliónyi képet csinálunk nap mint nap, egy részüket digitálisan őrizgetjük, néhányat posztolunk a Facebookra. A legtöbbről azonban elfeledkezünk, a sok adat között később pedig már lehetetlenség visszakeresni. Ezért a legemlékezetesebb pillanatokat érdemes kinyomtatni, és albumba rendezni.

Szerző: Szülők Lapja | 2017-03-10.


Az okostelefonok korában milliónyi képet csinálunk nap mint nap, egy részüket digitálisan őrizgetjük, néhányat posztolunk a Facebookra. A legtöbbről azonban elfeledkezünk, a sok adat között később pedig már lehetetlenség visszakeresni. Ezért a legemlékezetesebb pillanatokat érdemes kinyomtatni, és albumba rendezni.

Bár mindegyik babafotóhoz ragaszkodnál, válaszd ki a legsikerültebbeket. Nem baj, ha nem tökéletesen mosolyog mindenki, pont a kedves grimaszoktól és ellesett pillanatoktól lehet egy fotó emlékezetes! Vidd el a képeket egy digitális nyomdába pendrive-on vagy más adathordozón, ahol kinyomtatják neked, vagy olyan üzletbe, ahol magad is elvégezheted a fotónyomtatást. Rendezd őket egy csinos albumba, hogy legyen majd mit elővenni, ha kirepülnek a gyerekek.

10+1 fotó, amit nyomtass ki a kisbabádról, és tedd egy albumba


1. Fotó a kicsi nevével
Némi előkészületet igényel, de minden babaalbumnak ezzel kellene kezdődnie, hiszen ez a gyűjtemény csak róla szól. Rakd ki a nevét papírbetűkből, írd rá egy táblácskára, így készíts róla egy fotót.

1

2. A családi fotó
Egyetlen albumból sem hiányozhat: Bújjatok össze, legyetek rajta mindannyian, kérjétek meg a nagyit (vagy egy profi fotóst), hogy készítse el a képet. 10-20 év múlva jó lesz visszanézni, ilyen volt apa és anya, amikor a baba még kicsi volt.3. Apa kezében
Apró bébi egy nagy férfikézben? Nincs is ennél szívet melengetőbb dolog, ami kifejezné, hogy a csemetétek milyen biztonságban van nálatok. Albumba vele!

3

4. Babapopsi
Soha nem értetted, mi olyan édes egy babapopsiban, amíg meg nem született a kisbabád, igaz? Azóta viszont nem bírsz betelni vele, és valld be (ciki vagy sem), minden pelenkázás alkalmával „megrágcsálod” egy kicsit. Fotózd le, amíg ilyen cuki (és amíg hagyja), de szigorúan csak a családi albumba, a netre ilyen kép nem való.

popsi

5. Az álom-mosoly
Hányszor nézted a babádat álmában? Milyen jó érzés volt, hogy végre elaludt, hogy tele hassal, boldogan fekszik a kiságyban. Ha sikerül lencsevégre kapni egy olyan pillanatot, amikor még el is mosolyodott, örökké emlékeztetni fog ezekre a boldog pillanatokra.

mosoly

6. Tesó-pillanat
Az első pillanat, amikor két testvér egymásra mosolyog, felejthetetlen. A kicsi 3 és 6 hónapos kora között már reagál a környezetére, ezért fektesd a tesója mellé az ágyon, és kattints!7. Szoptatás közben
Nincs is annál szebb pillanat, mikor az anyuka kisbabáját szoptatja. Ha nem vagy szégyenlős, nyugodtan helyet kaphat egy ilyen, ízlésesen fotózott kép az albumban. Ha nem szeretnéd, akkor készíttess képet, amikor álomba ringatod, az is rendkívül meghitt pillanat.8. A fa alatt
Az első karácsony minden szülőnek nagy fejtörést okoz, hiszen nem mindegy, hova teszi a fát, hogy a kicsi ne rántsa magára, ne szedje le a díszeket, ne égesse meg magát. Mégis csodás pillanat, ahogy elragadtatva nézi a csillogó fényeket, gömböket, szalagokat, ezért ne felejts el képet csinálni róla.

4

9. A legkedvesebb kedvenc
Van olyan állatkája, takarója, amit ő maga választott magának, és nem megy nélküle sehova? Mindenképp fotózd le vele, később nagyon boldog lesz, hogy ismét láthatja régi barátját.10. Az első torta
Mennyit gondolkodtál rajta, milyen legyen a kicsi első szülinapi tortája? Mi lehet benne, amit már megehet, tojás, tej, glutén? Esetleg te magad készítetted el? Ne habozz, ez mindenképpen egy olyan pillanat, ami az albumba kívánkozik, főleg, mert 1 éves lett.

6
 
+1. Ölelés a nagyszülőktől
Kérd meg a szüleidet, öleljék meg a kicsit, és készíts róluk így egy fotót. Ez nem csak neki, de neked is örök emlék marad.


Fotók: Pinterest, thevintagemixer.com, pixabay.com, futureparent.org, kizzyanddizzy.com, blog.jenniferropper.com, kindercare.com

vonal vonal vonal

OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja