Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Hirdetés

Így fejlesztheted a gyermeked játékosan, hogy jobban menjen neki a suli - Fejlesztőpedagógus tanácsai

Hatrészes videósorozattal örvendezteti meg a szülőket a Babilon kiadó: a LOGICO videósuliban fejlesztőpedagógus beszél arról, milyen fontos területeket fejleszthet a szülő, mielőtt gyermeke iskolába kerül.

Szerző: Szülők Lapja | 2019-07-24.


LOGICO videósuli címmel hatrészes filmsorozatot készített a népszerű képességfejlesztő játékot megjelentető Babilon Kiadó.

Így fejlesztheted a gyermeked játékosan
A néhány perces kisfilmekben Perger Katalin fejlesztőpedagógus, tanító beszél az iskolakezdéshez szükséges képességekről, készségekről és arról, hogyan támogathatják a szülők ezek fejlődését különféle játékokkal, valamint a LOGICO-val. Az egyes részekben szó esik a fejlődésről, a figyelemről és a koncentrációról, a mozgásról, a grafomotorikáról, a téri tájékozódásról és a beszédről.


 
Mi az a LOGICO?
A LOGICO képességfejlesztő játék a világ számos országában elérhető, Magyarországon közel tíz éve töretlen a népszerűsége a kisgyermekes családok körében. Nemcsak sokoldalúan fejleszti a tanuláshoz nélkülözhetetlen képességeket, készségeket, hanem jól kiegészíti a napi közös tevékenységeket, szabad játékot, beszélgetést és mesélést.

Miről esik szó a videósuli adásaiban?
A Babilon Kiadó a kisfilmekkel az iskolába készülő gyermekek szüleinek figyelmét arra szeretné felhívni, mennyiféleképpen támogathatják gyermekük fejlődését.

- A fejlődés különböző szakaszaiban megvan az optimális ideje a képességek, részképességek kialakulásának, és eme képességek töretlen fejlődését a szülők sokféle tevékenységgel támogathatják - hangsúlyozza Perger Katalin.

Az egyes részekben a szakember beszél az iskolaérettségről, a mozgás, a téri tájékozódás, a figyelem, az emlékezet és a beszéd fejlődéséről. A szülők megtudhatják, hogy melyik képesség, készség miért fontos, milyen ütemben fejlődik, és melyiket miképpen támogathatják, erősíthetik.

A LOGICO videósuli egyes epizódjainak tartalma:
1. Fejlődés, mozgás, játék
2. Iskolaérettség és iskolakezdés
3. Finommozgás és grafomotorika
4. Figyelem, emlékezet
5. Észlelés, téri tájékozódás, testséma, lateralitás
6. Beszéd

Ha nem akarsz róla lemaradni, kövesd be a LOGICO Facebook-oldalát, a videósuli egyes epizódjait ott tudod megtekinteni. Az első rész augusztus 5-étől lesz elérhető, ezt követően kéthetente jelentkeznek majd újabb részekkel.

Hogyan lehet játszani a LOGICO-val?
A játék egy tologatható gombokkal ellátott keretből és tematikus kártyacsomagokból áll. A 3-6 éveseknek a hatgombos Primo keret, a kisiskolásoknak a 10 gombos Piccolo keret való. Mindegyikhez több mint 30 különböző feladatkártya-csomag közül lehet válogatni.A LOGICO kártyákon a vidám rajzok, a változatos, a mindig az adott korosztály érdeklődésének, ismereteinek megfelelő feladatok, valamint a tologatható színes gombok a kereten motiválnak a játékra, ami egyszerre kínál kihívást és sikerélményt. A megoldást ráadásul a gyermek maga ellenőrizheti, ha a feladatkártyát megfordítva csúsztatja a keretbe.

- A LOGICO-val észrevétlenül, játékosan lehet segíteni, támogatni a fejlődést: a gyerek csak játszik, és közben okosodik. Ugyanis feladatokat old meg, amelyek sokoldalúan fejlesztik a gondolkodását, a koncentrációját, a memóriáját. És mivel a feladatokat a kereten lévő gombok tologatásával kell megoldani, játék közben erősödnek a kézcsontjai, ügyesednek a mozdulatai, vagyis fejődik az íráshoz fontos finommotorikája – emeli ki Perger Katalin, hozzátéve, ő maga is évek óta használja az iskolában, és tapasztalat szerint a gyerekek nagyon szeretnek vele játszani.

(Támogatott tartalom)
 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja