Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Föld napja 2022: 3 napos Föld Fesztivál a Fővárosi Állatkertben - Különleges programokkal várják a családokat

A Föld napja alkalmából péntektől vasárnapig változatos programokkal, egyebek mellett állatbemutatókkal, látványetetésekkel, tematikus sétával várják a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Szerző: Szülők Lapja | 2022-04-22.


A Föld napja alkalmából péntektől vasárnapig változatos programokkal, egyebek mellett állatbemutatókkal, látványetetésekkel, tematikus sétával várják a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol a Föld Fesztivál utolsó napján Samut, az egyéves kiselefántot is felköszöntik majd születésnapja alkalmából - közölte a fővárosi intézmény az MTI-vel.

A közlemény szerint pénteken elsősorban az iskolásokat, az óvodásokat, a tanulmányi csoportokat, a hétvégén pedig a családokat várják a városligeti intézménybe.

Állatbemutatók és előadások 3 napig
A fesztivál során az állatkert tizenöt pontján lesznek programok délelőtt 10:00 órától délután 17:00 óráig. Emellett szombaton és vasárnap állatbemutatókkal és előadásokkal egészül ki a kínálat.Mint a beharangozóban írták, a programok többsége az élővilág, illetve a természet- és környezetvédelem témaköréhez kapcsolódik, de a kulturális sokféleség bemutatására is nagy figyelmet fordítanak. Így lesz többek között
- méhészeti bemutató,
- "öko-bütykölde",
- az afrikai állatokat megismertető tematikus séta,
- régészeti homokoZOO,
- állati felvonulás,
- moldvai tánctanítás,
- kínai kulturális bemutató,
- henna testfestés is.

Különleges tények az állatokról
A látogatók többek között megtudhatják, hogy melyik Magyarország legritkább gerinces állata, és azt is, hogy miként függ a gorillák fennmaradása a mobiltelefonok újrahasznosításától.

Az állatkerti "Légy ott!" élményprogramok során pedig látványetetésekkel, állattréningekkel, elefántiskolával, fóka-mókával, merüléses cápaetetéssel várják a látogatókat.

Samu, a kiselefánt születésnapi köszöntése
A Föld Fesztivál harmadik napján, április 24-én vasárnap köszöntik majd fel Samut, a kiselefántot első születésnapja alkalmából. Az esemény 13:00 órakor lesz az elefántok kifutójánál.

A részletes programkínálat az állatkert honlapján olvasható.

Forrás: MTI
Fotó: Freepik/studiogstock

vonal

OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja