Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Gyermekvasút nyílt nap 2023: Izgalmas programokkal várják a kicsiket és nagyobbakat most vasárnap

Nyílt napot tart a Gyermekvasút a széchenyihegyi végállomáson 2023. január 22-én, vasárnap 10:00 és 16:00 óra között, az érdeklődők még jelentkezhetnek a februárban induló gyermekvasutas tanfolyamra is.

Szerző: Szülők Lapja | 2023-01-20.


Nyílt napot tart a Gyermekvasút a széchenyihegyi végállomáson 2023. január 22-én, vasárnap 10:00 és 16:00 óra között, az érdeklődők még jelentkezhetnek a februárban induló gyermekvasutas tanfolyamra is.

A nyílt napra ellátogató gyerekek kipróbálhatják Széchenyihegy állomás vasúti berendezéseit - közölte a MÁV Zrt. a csütörtöki közleményében.

Sokféle programmal várják a kisebb és nagyobb gyerekeket
Mint írják, a legkisebbek is nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhetnek a mozikocsiban.

Gyermekvasút nyílt nap 2023: Sokféle izgalmas programmal várják a kicsiket és nagyobbakat most vasárnap

Az iskolások hangosbemondóként is bizonyíthatnak, betekinthetnek a váltókezelő munkájába, az állomáson álló szalonkocsiban valódi vasutas felszerelésekkel végezhetik a jegyvizsgáló teendőit, valamint a kisebbek papírból elkészíthetik saját jelzőjüket vagy vonatos üdvözlőkártyájukat.

Járműbemutató is lesz
A nyílt nap alkalmával járműbemutatóval is várják a látogatókat Széchenyihegyen: kívül-belül meg lehet tekinteni egy kiállított gőzmozdonyt, a vasútbarátok felszállhatnak egy híres Mk45-ös mozdony és a budai hegyekben kuriózumnak számító Mk48-as dízelmozdony vezetőfülkéjébe is.

A rendezvény napján a hagyományos vonatok óránként közlekednek Hűvösvölgy és Széchenyihegy állomás között, a vonal felső szakaszán félóránként gőzvontatású nosztalgiavonatok is indulnak.

Még lehet jelentkezni gyermekvasutasnak
A közlemény emlékeztet arra, hogy azok a negyedikes, ötödikes és hatodikos gyerekek, akik kedvet kapnak a vasúti szolgálathoz, még regisztrálhatnak a február 4-én induló gyermekvasutas tanfolyamra.

Újdonság, hogy a MÁV-alkalmazásban már gyermekvasúti napijegyek is kaphatók, melyekkel egész nap többször is lehet utazni a kisvonatokon - áll az összegzésben.

Olvasd el ezt is!
Nincs kedvetek kimenni? Induljon a gyermeked egy rajzpályázaton - Mutatunk 5 izgalmas pályázatot 2023 első felére »


Forrás: MTI
Fotó: MTI/Máthé ZoltánOLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja