Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Hármas ikrek születtek Miskolcon – egyre több lombik iker születik

Hármas ikrek születtek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban. Bence, Csenge és Zselyke babák császármetszéssel jöttek a világra, ők is és az édesanya is jól vannak – az ikerbabák születéséről Nagy Gábor, a kórház orvos igazgatója 2014. május 15-én, csütörtökön tájékoztatta az MTI-t.

Szerző: mti | 2014-05-21.


A lombikprogram révén egyre gyakoribbak az ikerterhességek, ám hármas ikrek a megyében csak egy-két évente születnek - közölte a szakember.

Öt év várakozás után a lombikprogram segített
Az 1980 grammos Bence az elsőszülött, ezután érkeztek az egypetéjű lányok, az 1740 grammos Csenge és 1760 grammos Zselyke. A szülők 5 éve várták a gyermekáldást, végül a lombikprogram segített - ismertette a részleteket Nagy Gábor.

A babák a 33. hétre születtek, mindenki jól van
Évente átlagosan 2600 gyermek születik a megyei kórházban. Az ikerterhességek nagy része koraszüléssel végződik. A babák most is 33 hétre születtek tervezett császármetszéssel, egy teljes szakmai stáb közreműködésével.
Az immáron öttagú család Sajóládra tér haza. A kicsik ellátását egy dada is segíti majd, akit az önkormányzat biztosít a szülőknek.

Fotó: Internet
Forrás: mti

TGYÁS, GYED, GYES, KALKULÁTOR >>OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja