Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Csodálatos ajándékkal lepték meg a MÁV dolgozói az autista kisfiút - Nem csoda, ha fülig ért a szája

"Emelem kalapom a MÁV vezetősége és dolgozói előtt!" - írta kicsattanó örömmel egy autista kisfiú anyukája április 2-án a Facebookon, akit a legutóbbi Autizmus Világnapja alkalmából ért egy nagyon kellemes meglepetés, amire még ő maga sem számított...

Szerző: Szülők Lapja | 2016-04-04.


Kicsittanó örömmel posztolta ki a Facebookra Martonné Török Katalin a 8 éves autista kisfiú, Zétény édesanyja legfrissebb családi élményüket, egészen pontosan kisfia frissen megvalósult álmát.

A vonatmániás kisfiú öröme most - mondani sem kell -, határtalan. A MÁV dolgozóinak figyelmességét pedig elismerés illeti - ez az eset is jól példázza, hogy hétköznapi angyalok márpedig vannak! A vasúti dolgozók is most ilyen angyalok voltak, akik nem haboztak Zétény édesanyjának kívánságát teljesíteni.

Az alábbiakban Katalin örömposztját olvashatjátok szerkesztetlen változatban.

"Sziasztok!
Engedjétek meg, hogy ma, mint az autizmus világnapján egy kis személyes élménnyel hozakodjak elő!
Kisfiam 8 éves, aspergeres, vonat- és fénysorompó mániás!:)
Ti tudjátok, az ilyen mánia mivel jár, nem is részletezném.
Mivel minden e téma körül mozog nála, sok százra bővült alkotásiból csokorba szedtem párat és egy levél kíséretében elküldtem a MÁV-igazgatóságára.
A levélben ecseteltem nagyjából a vasút- és vonatok iránti imádatát, és kértem, valamilyen módon kaphassunk bármilyen rozsdás, kiselejtezett vasúttal kapcsolatos kis ereklyét, ami nekik már nem kell, Zéténynek viszont nagy kincs lenne. Gondoltam rozsdás tárcsa, lámpa, tábla, talán akad....
Nem kellett sokat várni, reagáltak a levelemre és legnagyobb meglepetésemre, pár telefonon történt egyeztetés után megjelent 5 MÁV-dolgozó teljes harci díszben és letelepítettek udvarunkban egy IGAZIIIII!!!!! fénysorompót, tolatólámpát, helységjelző táblát, telefonos irányítóközpontot.... Mindezeket letakarva kellett egy napig Zéti elől elrejteni, mert tegnap kivonult a MÁV igazgatóságának képviselete és ünnepélyesen átadták számára sok egyéb ajándékkal együtt!:)))
Ezúton is köszönet a MÁV-nak, mert még most is hihetetlen számunkra, hogy ilyen hatalmas boldogságot szereztek a kisfiamnak!:)))
A sorompóból kiiktatták az áramot és elemesre átalakították, melyet saját kezűleg irányíthat!:))))
Van az udvarban egy kis házi készítésű állomásépülete, most ott reggelizik, ebédel, vacsorázik!:)))
Már csak sínpályás kis vonat-szerelvényt kell valahonnan keresni, hogy teljes legyen a dolog, és hasonló vonatimádó gyerekeket meg tudjunk invitálni egy kis vonatozásra!:))))
Vannak még csodák és önzetlen, segítőkész emberek!:))))
Köszönöm, köszönöm köszönöm!:))))
Nagyon szeretnék több képet is mutatni a munkálatokról, az átadásról, boldogságról."

Csodálatos ajándékkal lepték meg a MÁV dolgozói az autista kisfiút - Nem csoda, ha fülig ért a szája


Az Autizmus Világnapja kapcsán egy pillanatra érdemes mindannyiunknak megállnunk, és azokra a esőmanók, illetve felnőtt autista emberttársaink elfogadására gondolni, akik értékes tagjai a társadalmunknak - csak a nehézségeik miatt sajnos nehezen tudják magukat kifejezni.

Fotó: Facebook/Szász Adrián

vonal

OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja