Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Éjszakai ovi a kicsiknek, hogy a szülők együtt tölthessenek egy estét - Szolnokon nagy népszerűségnek örvend az ötlet

Szuper kezdeményezéssel igyekeznek enyhíteni a szülők terhein Szolnokon: a Széchenyi lakótelep óvodájába egy-egy pénteki napon éjszakára is ott hagyhatják a szülők a gyerekeket.

Szerző: Szülők Lapja | 2019-08-28.


Szuper kezdeményezéssel igyekeznek enyhíteni a szülők terhein Szolnokon: a Széchenyi lakótelep óvodájába egy-egy pénteki napon éjszakára is ott hagyhatják a szülők a gyerekeket.

Népszerű az ötletük
Mint Tasnádi Zoltán, a Széchenyi Lakótelepért Egyesület elnöke az Indexnek elmondta, elsődleges céljuk az volt, hogy segítsenek a szülőknek, akik így - gyerekek nélkül - el tudnak egymással tölteni egy estét. A tapasztalataik azt mutatják, hogy az ötlet bevált, hiszen rövid időn belül rendkívül népszerű lett mind a szülők, mind a gyerekek körében, a jelentkezési listák hamar betelnek.Nem csoda, hiszen az ovis korú gyerekek ismerős körülmények és emberek között tölthetnek el egy különleges estét, ezért aztán - ahogy Szabóné Susa Orsolya óvodapedagógus kiemelte - tökéletes a bizalom és a partnerség.

Imádják a gyerekek is
A gyerekek mindemellett igazi kalandnak fogják fel az egészet - az ő értelmezésükben végső soron nem anya és apa kapnak kimenőt, hanem ők maguk. Az este pedig igazán izgalmasan telik: kézműveskednek, indiánosat játszanak, zseblámpával még az ovi kertjébe is kimerészkednek lefekvés előtt, és végül egy óriásit alszanak együtt, hogy aztán másnap élményekkel telve és kipihenten várják szüleiket.Nagyon jól jön a segítség
Bár sokan örömmel vették a kezdeményezést, természetesen a kritikát sem úszták meg: többnyire azt kifogásolják, hogy a szülők miért nem a gyerekeikkel vannak, miért kell őket lepasszolni. Erre reagálva Tasnádi Zoltán elmondta, sajnos nem mindenkinek adatik meg, hogy segítséget kapjon a családtagoktól vagy ismerősöktől, és a szülőknek igenis jót tesz, ha olykor kettesben is eltölthetnek egy kis minőségi időt úgy, hogy gyermeküket tökéletes biztonságban tudják.

Forrás, képernyőfotók: Indexvideó
 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja