Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Eldobható poharak helyett saját bögre a büfében: Ebben a székesfehérvári gimnáziumban odafigyelnek a környezetre

Bár manapság egyre többen figyelnek oda a környezettudatosságra, egy székesfehérvári gimnázium immáron 20 éve gondoskodik arról, hogy ne terheljék felesleges műanyag hulladékkal a bolygót.

Szerző: Szülők Lapja | 2019-09-11.


Hogy a környezetünkre oda kell figyelni és nem szemetesládának használni a bolygónkat, nem újkeletű gondolat, bár tény, hogy az utóbbi időkben - szerencsére - egyre többen igyekeznek csökkenteni a fogyasztói társadalom által termelt tetemes mennyiségű műanyag hulladék mennyiségén.

Sokan cserélik le mosható zsákokra a boltok eldobható gyümölcsös- és zöldséges zacskóit, viszik üvegpalackban maguknak a vizet vagy teát a munkahelyre pet-palack helyett, vagy épp egyszer használatos műanyag pohár helyett saját bögréből isznak a céges vagy iskolai büfében.

bögre
Ibolya néni, a büfés, háttérben a bögrék - képernyőfotó a Fehérvár TV riportjából

Mint teszik azt a székesfehérvári Lánczos Kornél Gimnáziumban is, ahol közel 200 különféle bögre sorakozik a büfés néni háta mögött a polcon, hogy aztán a diákok a szünetben abban kaphassák meg kedvenc italukat.

Bordács Lajos igazgató szerint az ötlet annak idején a büfés néni fejéből pattant ki, és mivel bevált, immáron 20 éve tartják magukat ehhez a hagyományhoz. A bögrék mosogatását egyébként nem bízzák a tinikre, azt Ibolya néni végzi, viszont a gyerekek dolga, hogy idejében visszahozzák a kiürült bögréket a büfébe.

Nem csak azért szuper ötlet ez, mert így már diákkorban környezettudatosságra nevelik a gyerekeket, de némi otthonosságot is tudnak csempészni az iskola falai közé - ahogy egy diák elmondta, jó érzéssel tölti el, hogy a saját bögréjéből ihat, amely ráadásul egy kellemes táborozásra emlékezteti.

Forrás, képernyőfotó: Facebook/Fehérvár TV
 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja