Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Ilyen durván terjedhet a vírus egy svédasztalos étteremben - Látványos kísérletben mutatta be egy japán tévécsatorna

Az NHK japán köztévé csatorna igencsak egyszerű, ám látványos kísérlettel mutatta be, milyen gyorsan is terjedhet a koronavírus egy svédasztalos étteremben.

Szerző: Szülők Lapja | 2020-05-11.


Az NHK japán köztévé csatorna igencsak egyszerű, ám látványos kísérlettel mutatta be, milyen gyorsan is terjedhet a koronavírus egy svédasztalos étteremben.

10 résztvevő, 1 beteg
A kísérletnek, melyet szakértőkkel állítottak össze, 10 résztvevője volt - egyikük játszotta a vírushordozót, aki beletüsszentett a tenyerébe, persze csak képzeletben. A tüsszentéssel a tenyérbe került vírusokat egy fluoreszkáló, de amúgy színtelen folyadékkal helyettesítették, ezt kenték a "beteg" tenyerébe, majd a 10 ember nekilátott az étkezésnek, mintha csak egy svédasztalos étteremben lennének.Mindösszesen 30 percig tartott a fesztelen eszegetés, iszogatás - aztán jött a feketeleves. Lekapcsolták ugyanis a villanyt, és UV-fénnyel világították meg a helyiséget, azt kutatva, hova is jutott a fluoreszkáló festékből.

Gyorsan terjedt a "vírus"
Mint kiderült, minden résztvevő kezére jutott a festékből, sőt, hármójuk még az arcát is összekente vele. De festékes lett az edények fedele, a merőkanál, a szedőcsipesz és az italtároló kanna is.Nem véletlen, hogy annyit hangsúlyozzák a gyakori kézmosást, de egy étteremben vagy akár szállodában ezen kívül figyelni kell az evőeszközök gyakori cseréjére, a mindenki által használt felületek rendszeres tisztítására - és persze arra is, hogy ne nyúlkáljunk az arcunkhoz. 
Itt nézheted meg a félperces videót a tévécsatorna oldalán »

Forrás, képernyőfotók: NHK
 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja