Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

A beteg kisfiúnak teljesítették a kívánságát: Bence egy napra kipróbálhatta, milyen tűzoltónak lenni

A Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon teljesítették egy csodalámpás kisfiú kívánságát, aki néhány órára kipróbálhatta, milyen érzés igazi tűzoltónak lenni.

Szerző: Szülők Lapja | 2020-07-28.


A Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon teljesítették egy csodalámpás kisfiú kívánságát, aki néhány órára kipróbálhatta, milyen érzés igazi tűzoltónak lenni.

Példaképei a tűzoltók
A 6 éves, leukémia miatt kezelt Bence egyszer tűzoltó szeretne lenni, példaképeinek tartja a lánglovagokat, ezért azt kérte a beteg gyerekek kívánságait teljesítő Csodalámpa Alapítványtól, hogy egy kis időt eltölthessen az életmentők között, és ő is egy kicsit közéjük tartozhasson.A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói szívesen vállalták, hogy teljesítik a kérést, hiszen tudják, ez a különleges élmény segítheti a születésnapját nemsokára ünneplő kisfiút a teljes gyógyulásában.Sok élménnyel gazdagodott
Bence bejárhatta az egész laktanyát, kipróbálhatta, milyen magasba lehet felmenni az emelőkosárral, megnézhette, hogyan csúsznak le a létrán és indulnak bevetésre a bátor tűzoltók. A nem mindennapi élményt tetézve a kisfiú sok-sok tűzoltós ajándékkal gazdagodott, egy bevetési ruhát és sisakot is felpróbálhatott, néhány órára igazi parancsnok lehetett.A Csodalámpa Alapítványról
A Pro Voluntarius díjas Csodalámpa Alapítvány az elmúlt 17 év alatt közel 4000 álmot váltott valóra a támogatói és az önkéntesei segítségével.

Az országosan tevékenykedő csodacsapat tagjai a sokszor elérhetetlennek tűnő kívánságok teljesítésével biztatást és reményt adnak a gyerekeknek, akik a nem mindennapi élményekből erőt meríthetnek a betegségük leküzdéséhez. A mosolygó arcú gyerekek kívánságteljesítéseiről készült fényképes beszámolók mindegyike olvasható a Csodalámpa weboldalán.

A sok kedves történetből kiderül, hogy a beteg gyerekek egy része olyan dolgokat kér, ami megkönnyíti és vidámabbá teszi a kórházban tartózkodást, míg mások élményekre vágynak - akárhogy is, az évek során közel 4000 kívánságot teljesítettek már.  

A 7 éves Gabriella például a falmászás örömeinek hódolhatott, a 4 éves Kinga egy Hello Kittys futóbiciklit kapott ajándékba, a 15 éves, dialízisre járó Dávid álma egy saját laptoppal vált valóra, a 12 éves, leukémiával küzdő Barbi dinnyemagokat kért, hogy elültethesse, míg a 17 éves Hunort egy elektromos gitárral lepték meg.

Forrás: MTI (OS), Csodalámpa
Fotó: Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság - Veszprém MKI
 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja