Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Anyák napja
Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Lefogták az óvodást, és erőszakkal próbálták megetetni egy Fejér megyei óvodában - 120 óra közmunkára ítélték őket

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádirata alapján a Székesfehérvári Járásbíróság kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt hozott ítéletet három nővel szemben.

Szerző: Szülők Lapja | 2021-01-27.


A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádirata alapján a Székesfehérvári Járásbíróság kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt hozott ítéletet három nővel szemben, akik egy Fejér megyei óvodában erőszakkal próbáltak megetetni egy gyermeket, közölte az

A vádirat szerint két óvodapedagógus úgy döntött, hogy a dajka segítségével megpróbálják megetetni az étkezési zavarban szenvedő 3,5 éves gyermeket.

Lefogták a gyereket
A gyermek a többi társával együtt az asztalnál ült és az ebédet várta, amikor a két óvodapedagógus hozzá lépett, egyik kezét az egyik, másik kezét a másik hátra fogta, a harmadik pedig kanállal az ételt a szájába tette, amelynek hatására a gyermek sírni kezdett. A második kanál ételt is megpróbálták a szájába erőltetni, azonban a tiltakozó, síró gyermek félrenyelt, amelynek hatására végül felhagytak a megetetésével.Átvitték egy másik oviba
A cselekményt követően a kisgyermek viselkedése megváltozott, zárkózottá, szomorúvá vált, sírva ment óvodába. A szülők végül átíratták egy másik óvodába.

Fennállt a fulladás veszélye
A vádlottak a feladatukból eredő kötelességüket súlyosan megszegték, a kiskorú testi, érzelmi fejlődését veszélyeztették, amikor az általuk is tudottan táplálkozási zavarban szenvedő gyermeket kényszerrel próbálták megetetni, amely az evéssel kapcsolatos nehézségeit tovább mélyítette, továbbá fennállt a gyermek fulladásának a lehetősége.

Közmunkára ítélték őket
A bíróság az ügyészi indítványtól eltérően mindhármukat 120 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. Az ügyészség az ítélet ellen súlyosításért, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint foglalkozástól eltiltás kiszabása érdekében fellebbezett.

Forrás: Ügyészség
Fotó: Rawpixel (illusztráció)
 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja