Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Autóbusz elé hajtott egy kétéves kisfiú a lábbal hajtós kismotorjával Győrben

Ha kisgyermeked van, akkor valószínűleg nálatok is állandó utcai tartozék a műanyag kismotor, amit bár lábbal hajt a gyerek, de a sima járdán szélsebesen lehet vele robogni.

Szerző: Szülők Lapja | 2021-02-23.


Ha kisgyermeked van, akkor valószínűleg nálatok is állandó utcai tartozék a műanyag kismotor, amit bár lábbal hajt a gyerek, de a sima járdán szélsebesen lehet vele robogni.

Sajnos azonban a gyerekek bármennyire élvezik a száguldást, nekünk, szülőknek kell észnél lenni, nehogy tragédia legyen a kismotorozásból.

Kismotorral hajtott a busz elé
Február 19-én, péntek kora délután Győrben egy kismotorozó kétéves kisfiú élete tényleg centimétereken múlt - mint a rendőrség a Facebook-oldalán megosztotta, a kisgyermek anyukája előtt körülbelül 15 méterre tekert a járgányával, amikor gondolt egyet, és a járdáról a parkoló autók közé hajtott.Jobbról azonban pont egy helyi buszjárat érkezett, és a busz sofőrje az ütközést csak úgy tudta elkerülni, hogy vészfékezett. A kisfiút szerencsére így nem ütötte el, azonban a buszon utazó egyik utas megsérült, kórházba is kellett szállítani. A kisfiú a híradások szerint az autóbusz bal első kereke mellett állt meg.A rendőrség az eset kapcsán arra kéri a szülőket, hogy a következő tanácsokat fogadják meg:
- szülőként mutass példát gyermekednek a közlekedésben,
- mindig követeld meg a gyermekedtől - főleg, ha ilyen kicsi -, hogy csak karnyújtásnyira legyenek tőled,
- tanítsd meg nekik, hogy a járdán van a legnagyobb biztonságban, onnan semmilyen körülmények között ne hajtson le egyedül

Olvasd el ezt is!
KRESZ: A közlekedés legfontosabb szabályai gyerekeknek + Közlekedős versek, letölthető füzetek »


Forrás, fotók: Facebook/Magyar Rendőrség
 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja