Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Koronavírus elleni védőoltások működése: Nézd meg ezt a 8 perces animációs filmet, és mindent meg fogsz érteni

A tudatos egészségmegőrzést segítő, animációs, ismeretterjesztő filmsorozatot készített a Semmelweis Egyetem Kommunikációs igazgatósága, az első részben a védőoltásokról mondják el a legfontosabbakat.

Szerző: Szülők Lapja | 2021-04-06.


A tudatos egészségmegőrzést segítő, animációs, ismeretterjesztő filmsorozatot készített a Semmelweis Egyetem Kommunikációs igazgatósága.

A KliniKaland nevet viselő sorozat első része a védőoltásokkal foglalkozik, melyben a hagyományos és az új - például a COVID-19 elleni - vakcinák működési elvét ismerheted meg. A kisfilm közérthetően és humorosan, de szakmailag hitelesen mutatja be, hogyan alakul ki a védettség az oltóanyag hatására.

Az első rész a védőoltásokról szól, az első évad további részei az immunrendszert, a vírusok és a baktériumok közötti különbségeket, az antibiotikum kúra előnyeit és hátrányait mutatják be.Mindent a védőoltásokról 8 percben
Mire jó, hogyan működik egy védőoltás? Miben különbözik a Covid elleni védőoltás más vakcináktól? Mit jelent a vektorvakcina, az mRNS vakcina? Miért nem tudnak megbetegedést okozni a koronavírus elleni védőoltások?

Sok kérdésre választ kaphatsz, ha megnézed a 8 perces videót:Az animációs filmet a Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóságának filmes csapata készítette (animáció: Gál Bettina). A Védőoltások I. szakmai lektora dr. Falus András immunológus. A KliniKaland sorozatot Galambos Péter narrációjában hallhatod.

Forrás, képernyőfotó: Semmelweis.hu

vonal

OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja