Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Jerusalema táncos kihívás: Így táncolnak a reményért a Bethesda gyermekkórház orvosai és nővérei

A Jerusalema táncos kihívás 2020 februárjában indult, azóta rengetegen elkészítették már a maguk verzióját - most a Bethesda gyermekkórház csapata próbál egy kis reményt önteni mindenkibe.

Szerző: Szülők Lapja | 2021-04-13.


Most, amikor naponta több száza halnak meg Covid-fertőzésben és a kórházakban emberfeletti munka zajlik, jólesik a léleknek egy kis feltöltődés, és a remény, hogy lesz ez még jobb is, csak ki kell tartanunk.

Ezt a reményt próbálják megadni mindenkinek a Bethesda gyermekkórház orvosai, nővérei és más egészségügyis dolgozói, akik csatlakoztak a Jerusalema táncos kihíváshoz és pár percig igyekeznek elfeledtetni azt a sok szörnyűséget, amit a járványhelyzet hozott magával.Mint a Facebook-posztjukban írják:
"Érted táncolunk.
Téged gyógyítunk.
Neked küldjük a reményt.
Neked, aki a frontvonalon küzdesz...
Neked, aki gyermeket nevelsz...
Neked, aki kimerülésig elfáradtál...
Neked, aki már nem tudsz mosolyogni...
Neked, aki gyászolsz...
Neked, akit maga alá temet a harmadik hullám.
Magunknak, mert csak együtt tudjuk túlélni a járványt...
Csatlakoztunk kórházunkkal a Jerusalema táncos kihíváshoz, amellyel egyetlen célunk van: reményt adni Nektek, magunknak! A legnehezebb pillanatokban is!"
Videójuk 10 napja került ki a Facebookra, de már rengetegen megosztották és nagyon sok komment is érkezett, melyek többsége köszönetet mondott nekik a munkájukért, és sok erőt, kitartást kívánt nekik a továbbiakra.

A Jerusalema táncos kihívás egyébként 2020 februárjában indult el, amikor a dél-afrikai Master KG és Nomcembo dallamos zenéjére - az énekesnő zulu nyelven énekel - a Fenómenos do Semba nevű angolai tánccsoport örömtáncot adott elő, miközben a tányérjaikkal egyensúlyoztak.Videójukat pár nap alatt több millióan látták, azóta pedig egyre több közösség készítette el a maga verzióját, egyebek közt rendőrök, tűzoltók, irodai dolgozók, szerzetesek, egészségügyi dolgozók, gyerekek. Az alábbi videó egy 30 perces összeállítás a világ minden tájáról:A Jerusalema kihívás üzenete egyszerű: csak élvezd a zenét és táncolj pár percig, és hidd, hogy eljönnek majd a szebb idők - és erre a hitre mindannyiunknak szüksége van most.

Olvasd el ezt is!
Egy nap alatt lett a csúf betonkerítésből színes könyvespolc - Ezt találták ki a Bethesdások a magyar költészet napjára »

vonal vonal

OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Hírek, érdekességek

Családtámogatási Kalkulátor: Keress rá, milyen támogatásokra vagy jogosult! - Csok, Babaváró, Szja-visszatérítés, Otthonfelújítási támogatás

vissza vissza