Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Eltiltották a beoltott tanárokat a diákoktól egy amerikai iskolában, mert "negatív hatással lehetnek rájuk"

Egy amerikai magániskolában a tanárok nem oltathatják be magukat - ellenkező esetben eltiltják őket attól, hogy a diákokkal találkozzanak.

Szerző: Szülők Lapja | 2021-04-28.


Egy amerikai magániskolában a tanárok nem oltathatják be magukat - ellenkező esetben eltiltják őket attól, hogy a diákokkal találkozzanak, írja a CBS Miamira és a New York Times-ra hivatkozva a BBC.

A Miamiban található Centner Academy vezetése egy interneten terjedő elméletre hivatkozott, mely szerint az oltott emberek negatív hatással lehetnek az oltatlanokra - így a gyerekekre is.Álhírre hivatkozva tiltják ki a tanárokat
A szakértők szerint erre semmilyen bizonyíték nincs, az oltások biztonságosak és hatékonyak, az oltások ilyesfajta negatív hatásairól szóló hírek pedig álhírek.

Akárhogy is, az iskola társalapítója, Leila Centner április 26-án, hétfőn egy kör-emailben arról tájékoztatta a szülőket, hogy az akadémia senkit sem fog alkalmazni, aki Covid-19 oltást kapott.

"Nem engedjük, hogy a közelmúltban oltott emberek a diákjaink közelében legyenek, amíg nincs több információ a birtokunkban" - írta. Elméletének alátámasztásaként azt is hozzátette, az iskolában dolgozó női alkalmazottak közül háromnak is felborult a menstruációs ciklusa, miután oltott személy közelében tartózkodtak.

Azok a tanárok, akiket már beoltottak, csak akkor térhetnek vissza az intézmény falai közé, ha az oltóanyagokkal végzett klinikai vizsgálatok befejeződtek, feltéve, ha addig valaki más be nem tölti az állásukat, hangsúlyozta a levélben.

Az egészségügyi szabadságban hisz
A társalapító egyébként, aki előszeretettel hivatkozik magára és férjére mint az "egészségügyi szabadság" képviselőire, gyakran oszt meg oltásellenes tartalmakat a Facebook-oldalán.

A Centner Academy egy fizetős magániskola Miamiban, az éves tandíj 15 160 dollárnál kezdődik (4,5 millió forint) az óvodások számára, és közel 30 000 dollárra (több mint 9 millió forint) emelkedik a középiskolás diákok esetében.

Forrás: BBC
Fotó: Pixabay, Rawpixel (illusztráció)
 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Gyermek fejlődése

Most tanul olvasni a gyerek? 4 szuper könyvsorozat, amitől garantáltan beleszeret az olvasásba

vissza vissza