Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Tízes ikreket hozott világra egy dél-afrikai nő - A terhesség 29. hetére születtek a kicsik

Tízes ikreknek adott életet egy dél-afrikai nő, értesült a BBC. A tíz babából öt természetes úton született, míg a másik ötöt császármetszéssel segítették világra.

Szerző: Szülők Lapja | 2021-06-10.


Tízes ikreknek adott életet egy dél-afrikai nő, értesült a BBC. Amennyiben a hír igaznak bizonyul, Gosiame Thamara Sithole új világrekordot állított be.

- Hét fiú és három kislány. Nagyon boldog vagyok, alig bírok az érzéseimmel. Nem is tudok most többet mondani - mondta el a kismama férje, Teboho Tsotetsi a Pretoria News magazinnak, hozzátéve, őket is meglepte a 10 baba, mivel csak nyolcat láttak az ultrahangon.

A 29. hétre születtek
A hírt egy dél-afrikai hivatalnok is megerősítette, bár egy másik úgy nyilatkozott, hogy egyelőre még nem látta az újszülötteket. Egy családtag azt is elárulta, a tíz babából öt természetes úton született, míg a másik ötöt császármetszéssel segítették világra.

Tízes ikreket hozott világra egy dél-afrikai nő - A terhesség 29. hetére születtek a kicsik

Aggódott a kicsikért

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

vonal
A 37 éves édesanya a körülményekhez képest jól érzi magát a hétfői maratoni szülést követően. Mint a Pretorian News-nak elmondta, megszenvedte azért a terhességet, aggódott, hogy mindannyian elférjenek a méhében, és álmatlan éjszakáin csak azon imádkozott, hogy egészséges kisbabái szülessenek. Végül a kicsiket a terhesség 29. hetében hozta világra Pretoriában.

A jelenlegi Guinness-világrekordot egyébként az Octomomként elhíresült Nadya Suleman tartja: ő 2009-ben egészséges nyolcasikreknek adott életet.
Múlt hónapban pedig egy mali nő, a 25 éves Halima Cissé kilences ikreknek adott életet, állítólag még mindannyian egy marokkói klinikán vannak.

Olvasd el ezt is!
11 gyermeket már szült, most a 12. gyerekkel várandós ez a 32 éves édesanya »


Forrás, fotó: BBC
 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Hivatalos ügyek

"Az a célunk, hogy könnyebb legyen a családoknak" - Interjú Novák Katalinnal az Otthonteremtési programról

vissza vissza