Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Iskolakezdés: Rendőrök segítik a gyerekek közlekedését a forgalmasabb helyen lévő iskolák környékén Budapesten

Több rendőr segíti szeptemberben, az iskolakezdés hónapjában a gyerekek biztonságos közlekedését a forgalmas helyen lévő fővárosi iskolák környékén, közölte a BRFK.

Szerző: Szülők Lapja | 2021-08-30.


Több rendőr segíti szeptemberben, az iskolakezdés hónapjában a gyerekek biztonságos közlekedését a forgalmas helyen lévő fővárosi iskolák környékén - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) augusztus 30-án, hétfőn a rendőrség honlapján.

Rendőrök vigyáznak a gyerekekre
A közlemény szerint egész szeptemberben a rendőrök a tanítási idő kezdetén és végén elsősorban arra ügyelnek, hogy a gyerekek biztonságosan tudjanak átkelni a forgalmas úttesteken.

Iskolakezdés: Rendőrök segítik a gyerekek közlekedését a forgalmasabb helyen lévő iskolák környékén Budapesten

A fő cél a balesetek megelőzése és a forgalom zavartalanságának biztosítása, de a rendőrök minden esetben intézkedni fognak, ha szabálytalanságot látnak - tették hozzá.

Mire figyelj oda szülőként?
A BRFK azt tanácsolta a szülőknek, hogy ha autóval viszik gyermeküket iskolába, mindig kössék be a biztonsági övüket.

Ha pedig egy kisebb gyerek tömegközlekedéssel vagy gyalog megy iskolába, a szülők eleinte kísérjék el, gyakorolják vele az útvonalat és ismételjék át az alapvető közlekedési szabályokat.

Ezt is olvasd el!
A közlekedés legfontosabb szabályai gyerekeknek - Ingyenes feladatlapokkal, letölthető anyagokkal »


Arra is felhívták a figyelmet, hogy a gyalogosok számára is veszélyes lehet a mobiltelefon-használat, ha az úttestre lépéskor belefeledkeznek a készülékbe vagy a zenétől nem hallják a közeledő autókat.

Forrás: MTI
Fotó: Freepik/pvproductions

vonal

OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja