Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Covid elleni oltás gyerekeknek: Megkezdték az 5 és 11 év közötti gyerekek koronavírus elleni oltását Izraelben

Izrael kedden hivatalosan is elindította az 5 és 11 év közötti gyermekek korosztályának koronavírus elleni oltási kampányát, második országként az Egyesült Államok után. Eddig csak a szülők 2,35 százaléka regisztrálta gyermekét.

Szerző: Szülők Lapja | 2021-11-23.


Izrael megkezdte az 5 évesnél idősebb gyerekek beoltását a koronavírus ellen - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet november 23-án, kedden.

Izrael kedden hivatalosan is elindította az 5 és 11 év közötti gyermekek korosztályának koronavírus elleni oltási kampányát, második országként az Egyesült Államok után. Eddig csak a szülők 2,35 százaléka regisztrálta gyermekét oltásra annak ellenére, hogy az egészségbiztosító pénztárak mindenki számára díjmentesen biztosítják a vakcinát.  

Egyelőre még kevesen regisztráltak
- Tudjuk, hogy az ebbe a korcsoportba tartozó gyermekek szüleinek kevesebb mint fele mondta, hogy már az oltakozás kezdeti szakaszában beadatják gyermekeiknek a vakcinát - nyilatkozta a lapnak Angela Eroni, a Makkabi nevű egészségbiztosító pénztár egyik körzetének vezetője.

- A többiek még tétováznak, akárcsak a 12-16 éves korosztálynak szánt vakcinák esetében. Azt hiszem, ez a hajlandóság jobb, mint amire számítottam. Jó lenne, ha ma már beoltanánk 3000 gyereket - tette hozzá.

Eroni figyelmeztetett a közösségi médiában megjelenő téves információkra, amelyek hozzájárulnak a szülők habozásához. "Ha lennének gyermekeim ebben a korosztályban, nem késlekednék beadni nekik az oltást" - mondta az egészségügyi szakember.A szülők aggódnak, pedig az oltások biztonságosak
- A szülők aggódnak, és inkább kivárnak. Nem hangsúlyozzuk eléggé, hogy már kétmillió gyereket beoltottak az Egyesült Államokban. Nem vagyunk kísérleti patkányok, szakértőink megállapították, hogy az oltások biztonságosak - hangsúlyozta Eroni.

Jelenlegi járványhelyzet Izrael vs Magyarország
- Izraelben a súlyos betegek száma november 22-én, hétfőn 128 volt, közülük 81-en vannak lélegeztetőgépen
- a járvány megjelenése óta a mintegy 9,4 millió lakosú országban 1 341 305 fertőzöttet regisztrálták a hatóságok
- jelenleg 5904 aktív fertőzöttet tartanak nyilván, és 172-en vannak közülük kórházban
- a SARS-CoV-2-koronavírus okozta betegségben (Covid-19) tavaly február óta 8177-en, az utóbbi 7 napban 15-en haltak meg

Csak összehasonlításképp, a hasonló lélekszámú Magyarországon:
- a november 22-ei, hétfői nap folyamán meghalt 171 beteg, és újabb 6518 koronavírus-fertőzöttet találtak
- ezzel 1 032 215-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma
- a járvány kezdete óta elhunyt 33 343 ember, a gyógyultak száma 851 314-re emelkedett
- az aktív fertőzöttek száma 147 558, kórházban 6830 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 663-an vannak lélegeztetőgépen

Jelenleg Magyarországon oltási akcióhét van, november 22-28-ig regisztráció nélkül is fel lehet venni a koronavírus elleni védőoltást, vagy akár a 3. oltást is, részletek itt »

Forrás: MTI
Fotó: Freepik (illusztráció)

vonal

OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja