Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

5-11 évesek Covid oltása: Már elkezdődött a regisztráció! - Mit kell tudnod szülőként, ha be akarod oltatni a gyereket?

Az 5-11 éves gyermekek oltásához is megnyílt a regisztrációs honlap, előreláthatóan december 15-től kezdik majd oltani koronavírus ellen ezt a korosztályt.

Szerző: Szülők Lapja | 2021-12-09.


Az 5-11 éves gyermekek Covid oltásához is megnyílt a vakcinainfo.gov.hu regisztrációs honlap - tájékoztatott a koronavirus.gov.hu december 8-án, szerdán.

A kormányzati oldalon azt írták: a gyermekeket az erre kijelölt kórházi oltópontokon és a házi gyermekorvosoknál oltják majd. A kijelölt kórházi oltópontokra néhány napon belül megnyitják az internetes időpontfoglalót. Ennek dátumáról külön tájékoztatást adnak - közölték.

December 15-től oltják az 5-11 éveseket, érvényes szülői regisztráció kell
Az interneten azok a szülők foglalhatnak majd időpontot, akiknek van érvényes regisztrációjuk. A gyermekvakcinát igénylő házi gyermekorvosok is kapnak majd a vakcinaszállítmányból. A jövő héten érkező szállítmány várhatóan 69 ezer gyermek oltását teszi lehetővé december 15-től.A közlemény szerint az első vakcinaszállítmány várhatóan a jövő hét elején érkezik meg Magyarországra. Ebben várhatóan 138 ezer adag vakcina lesz, amelynek a felét használhatják fel, a másik felét félre kell tenni a második oltáshoz, mert a további gyermekvakcina-szállítmányok sorsa még bizonytalan. A második oltás a gyermekeknél is az első oltás után 3 héttel lesz esedékes.

Tízesével kell szervezni az oltásokat a házi gyermekorvosoknak
Azt írták: egy ampullában 10 gyermek oltásához való vakcina lesz, így az oltást is ennek megfelelően úgy kell megszervezni, hogy egy kinyitott ampullára 10 gyermeket kell szervezniük a házi gyermekorvosoknak is.

Egy email-címről egy gyereket lehet regisztrálni
Felhívták a figyelmet arra is, hogy a szülők a gyermek adataival és eddig a regisztrációnál még nem használt e-mail címmel rögzíthetik a gyermeket. Egy e-mail címről egy - már az ötödik életévét betöltött - gyermeket lehet rögzíteni.

Valószínűleg most is szükség lesz szülői hozzájáruló nyilatkozatra, innen lehet majd letölteni (egyelőre csak a 12-18 évesekre vonatkozó nyilatkozat elérhető).

December 12-ig még tart az oltási akcióhét
Kitértek arra is, hogy a 12-17 évesek oltása a nyár elejétől folyamatos. Ez a korosztály most előzetes időpontfoglalás nélkül is megkaphatja védőoltását a vasárnapig tartó oltási akción, de a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon történt regisztráció után az interneten is lehet időpontot foglalni a www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas oldalon - írta a kormányzati honlap.

Forrás: MTI
Fotó: Rawpixel

vonal vonal

OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Hírek, érdekességek

Családtámogatási Kalkulátor: Keress rá, milyen támogatásokra vagy jogosult! - Csok, Babaváró, Szja-visszatérítés, Otthonfelújítási támogatás

vissza vissza