Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Ferenc pápa: Önzőség, hogy sokaknál a háziállatok foglalták el a gyermekek helyét - Ezért fontos a szülővé válás az egyházfő szerint

A szülőség és a gyermekvállalás fontosságát emelte ki és magasztalta Ferenc pápa a szokásos szerdai kihallgatásán, és egyben aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy sokaknál a háziállatok foglalták el a gyermekek helyét.

Szerző: Szülők Lapja | 2022-01-06.


Ismét a szülőség és a gyermekvállalás fontosságát emelte ki és magasztalta Ferenc pápa a szokásos szerdai kihallgatásán, és egyben aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy sokaknál a háziállatok foglalták el a gyermekek helyét - közölte a Szentszék sajtószolgálata.

- Az egoizmus egyik formájának tanúi vagyunk napjainkban. Azt látjuk, hogy vannak, akik egyáltalán nem akarnak gyermeket. Néha egyet vállalnak, többet nem, de vannak kutyáik és macskáik, amelyek elfoglalják a gyermekek helyét. Nevethetnek rajta, de ez a valóság - fogalmazott a pápa.Megsínyli a haza, ha nem akarnak az emberek szülővé válni
A katolikus egyházfő kifejtette, hogy a szülőség vállalásának elutasítása az emberek mellett a civilizációt is szegényebbé teszi, és a haza is megsínyli ezt.

Az örökbefogadás is jó
A pápa egyúttal örökbefogadásra buzdította azokat a párokat, amelyeknek nem lehetnek gyermekeik.

- A gyermekvállalásban mindig van kockázat, de több a kockázat a gyermek nem vállalásában, a szülőség elutasításában" - fogalmazott, és arra intette híveit, hogy ne féljenek.
 
A vatikáni sajtószolgálat egyúttal azt is közölte, hogy előző nap a Szentatya a világ üldözött keresztényeiért mondott imádságot, és híveit is erre buzdította.

Fontos a gyerekvállalás
A pápa korábban már többször felszólalt az általa "demográfiai télnek" nevezett jelenség ellen és a születésszámok drámai csökkenésére figyelmeztetett. Legutóbb december 26-án, a názáreti szent család ünnepe alkalmából elmondott beszédében szólította fel a szülőket, gyerekeket, egyházat és a civil társadalmat, hogy támogassák, védjék és őrizzék a családot.

- Úgy tűnik, hogy sokan inkább gyermek nélkül élnek, sok pár inkább gyermektelen marad, vagy csak egyetlen gyermeket vállal, és ez tragédia - jelentette ki akkor Ferenc pápa.

Forrás: MTI
Fotó: MTI/Vasvári Tamás
 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Gyermekprogramok

Mágikus állatok iskolája: Családi mozifilm készült a népszerű gyerek-kalandregényből

vissza vissza