Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Mentők napja 2022: Tanuld meg az életmentés alapfogásait az ingyenes Hősképzésen! - Mutatjuk a helyszíneket

Országszerte ismét megszervezik az ingyenes "hősképzést", ahol bárki elsajátíthatja és gyakorolhatja az életmentés alapfogásait a mentők napján, május 10-én.

Szerző: Szülők Lapja | 2022-05-10.


Országszerte ismét megszervezik az ingyenes "hősképzést", ahol bárki elsajátíthatja és gyakorolhatja az életmentés alapfogásait a mentők napján - tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) május 9-én az MTI-t.

Május 10-én, kedden, a magyarországi életmentés 135. és az Országos Mentőszolgálat megalakulásának 74. évfordulóján a mentők napját ünnepelik. 1887-ben ezen a napon kezdte meg szolgálatát a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület, mely Európa egyik első mentőszervezete volt - emlékeztettek.

Május 10. a Mentők napja
A magyar mentőszolgálat sok szempontból ma is különleges értékeket hordoz, országosan egységes működése világviszonylatban is egyedülálló - tették hozzá.Az elmúlt időszak a mentőket különösen nagy erőpróba elé állította: tavaly több mint 1,25 millió mentőfeladatot végeztek, 116 ezer koronavírus-beteget vittek kórházba és több mint 1,3 millió járványügyi mintavételt szerveztek meg, illetve hajtottak végre. A sikeres helytállás a 8500 mentődolgozó felkészültségének és elhivatottságának, valamint a társadalom támogató összefogásának is köszönhető, hiszen a járvánnyal kapcsolatos pluszfeladatok ellátását országszerte önkéntesek is segítették. A közlemény szerint a Mentők Napja alkalmából a legkiválóbb mentődolgozók elismerésben részesülnek.

Ingyenes hősképzés a Mentők napján több mint 40 helyszínen
A lakosság számára országszerte ismét megszervezik az ingyenes "hősképzést", ahol bárki elsajátíthatja és gyakorolhatja az életmentés alapfogásait.
Az ünnepi Hősképzésről az ÉletMentő Applikáció chatbotjából (Hősképzés) tájékozódhatsz, a résztvevő mentőállomások listáját pedig itt találod »

Forrás: MTI, mentok.hu
Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

vonal vonal

OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Hírek, érdekességek

Családtámogatási Kalkulátor: Keress rá, milyen támogatásokra vagy jogosult! - Csok, Babaváró, Szja-visszatérítés, Otthonfelújítási támogatás

vissza vissza