Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Két és fél éves kislány fulladt a Balatonba szombaton - Egy matracról csúszott a vízbe

Sajnos nem tudták megmenteni annak a kislánynak az életét, aki Csehországból érkezett a családjával nyaralni a badacsonylábdihegyi kempingbe, de a kemping strandjánál a Balatonba fulladt.

Szerző: Szülők Lapja | 2022-08-08.


Sajnos nem tudták megmenteni annak a kislánynak az életét, aki Csehországból érkezett a családjával nyaralni a badacsonylábdihegyi kempingbe, de a kemping strandjánál a Balatonba fulladt, közölte a Sümegi Szó.

A lap hatósági forrásból úgy értesült, a 2,5 éves kislány augusztus 6-án, szombaton délután fél 5 körül merült el a Balatonba, egy matracról csúszott a vízbe.
 
Másfél órával később találták meg
Az esethez nagy számban vonultak ki rendőrök, mentők, helyi kereső egységek, a kempingben tartózkodók is csatárláncban keresték a kislányt - végül másfél órával később találták meg. A jelenlévő mentőegység és orvosi személyzet sajnos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

A rendőrség a lap információi szerint büntetőeljárást indított az ügyben.Mint írják, a rendőrség és a vízügyi szakemberek többször hangsúlyozták, hogy kiskorú gyermeket kizárólag szigorú felügyelet mellett, az időjárás figyelembe vételével szabad a vízbe engedni. Kisgyermekre a biztonság kedvéért érdemes úszómellényt is adni, még a gumimatracozáshoz is.11 embert kellett kimenteni
Szombaton egyébként 11 embert mentettek ki a Balatonból a rendőrök, írták a police.hu oldalon. Az erős szél miatt elsodródott sup-ozónak, szörfdeszkázónak és csónakok, illetve műszaki hibás vitorlás utasainak segítettek, hogy biztonságosan partra jussanak.

Forrás: Sümegi Szó, MTI
Fotó: MTI/Varga György (illusztráció)OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Gyermekprogramok

Dinók, játszóház, labirintus, aligátorok, rájasimogatás - Felejthetetlen gyereknapi élményekkel leptek meg húsz gyermeket

vissza vissza