Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

15 éves fiú szenvedett áramütést, mert felmászott egy vonat tetejére - Súlyos égési sérülésekkel vitték kórházba

Nem ez az első ilyen baleset, hiába hangsúlyozza a MÁV, hogy a villamos felsővezetéknek már a megközelítése is életveszélyes, 2 méteres távolságon belül akár halálos áramütést is okozhat.

Szerző: Szülők Lapja | 2023-01-11.


Idén már többen szenvedtek súlyos égési sérüléseket, amikor vasútüzemi területen felmásztak egy szerelvényre vagy a felsővezeték tartóoszlopára - hívta fel a figyelmet a MÁV Zrt. szerdán.

A MÁV MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 2023. január 5-én a vágány melletti felsővezeték tartóoszlopára felmászva sérült meg súlyosan az a férfi, aki Budapest-Keleti pályaudvar és Kőbánya felső állomás között szenvedett áramütést.

15 éves fiú szenvedett áramütést
Január 8-án az esti órákban Eger-Rendező állomáson fiatalok játszottak vasútüzemi területen, ahova civileknek szigorúan tilos a belépés. Két fiú a vágányon álló üres tartálykocsi tetejére mászott fel, a felsővezeték közelében pedig egyikük, egy 15 éves gyerek áramütést szenvedett. Őt a mentők súlyos égési sérülésekkel vitték kórházba, társa könnyebben sérült - írták.


(illusztráció)

Tavaly a MÁV hálózatán történt két hasonló baleset súlyos, életveszélyes sérültje és halálos áldozata is 18 éven aluli volt - tették hozzá.

"A villamos felsővezetéknek már a megközelítése is életveszélyes, 2 méteres távolságon belül akár halálos áramütést is okozhat. Kérjük a szülőket és pedagógusokat, nyomatékosan hívják fel a fiatalok figyelmét arra, hogy vasútüzemi területen tartózkodni életveszélyes és tilos!" - írta a MÁV az eset kapcsán a Facebook-oldalán.

A vasút veszélyes üzem. A közvetlen életveszély miatt tilos tartózkodni a vasút üzemi területén belül - hangsúlyozta a MÁV.

Forrás: MTI, Facebook/MÁV
Fotó: Pixabay (illusztráció)OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja