Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Holtan találtak egy 2,5 éves kisgyermeket egy csepregi családi házban - A szülőket gyanúsítja a rendőrség

Minősített emberölés miatt javasol vádemelést a rendőrség egy csepregi szülőpár ellen, akik kisgyermekét holtan találták a házukban egy évvel ezelőtt.

Szerző: Szülők Lapja | 2023-01-23.


Minősített emberölés miatt javasol vádemelést a rendőrség egy csepregi szülőpár ellen, akik kisgyermekét holtan találták a házukban egy évvel ezelőtt.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján felidézte: 2022. február 8-án bejelentést kaptak arról, hogy egy csepregi családi házban egy gyermek holttestét találták meg.

Eredetileg ismeretlen tettes ellen nyomoztak
A nyomozás eredetileg ismeretlen tettes vagy tettesek ellen indult, az eljárás során beszerzett igazságügyi orvosszakértői vélemények és a nyomozás során feltárt körülmények azonban azt támasztották alá, hogy a gyermek megölésével a szülők gyanúsíthatók.A haláleset után egy nappal a rendőrség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy segítségnyújtás halált okozó elmulasztása bűntett miatt nyomoznak, ez módosulhatott később a szakértői vélemény alapján.

A szülőket gyanúsítottként hallgatták ki
A 25 éves nőt és a 27 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki, velük szemben különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés, valamint 4 rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt folytatták le az eljárást.

A Vas vármegyei nyomozók befejezték a nyomozást és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték a vármegyei főügyészségnek.

Nem tudni, hogyan halt meg a 2,5 éves kisgyermek
Korábbi sajtóértesülések szerint az ötgyermekes család Bartók Béla utcai házába gázszivárgás gyanújával a katasztrófavédelem vonult ki, szivárgást nem tapasztaltak, viszont a házban rátaláltak a 2,5 éves kisgyermek holttestére. Az apa állítólag öngyilkosságot kísérelt meg, őt a mentők kórházba vitték. Egy másik, 7-8 hónapos gyermeket a bűnügyi helyszínelés idején hoztak ki a rendőrök a lakásból. Az anya nem tartózkodott otthon, három gyermek pedig óvodában volt.

Forrás: MTI
Fotó: PixabayOLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Gyermekprogramok

Szuper húsvéti programok az egész családnak: állatsimogató, pónilovaglás, bábelőadások, kerti vasutazás

vissza vissza