Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Karácsony
Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

"Nektek köszönhetően a lányom életben van" - Fulladozó kislányt mentettek meg "őrangyalok" egy veszprémi buszmegállóban

A kislány fánkot evett, amikor hirtelen furcsán kezdett viselkedni, elszürkült az arca. Az anyuka próbálta ütögetni a hátát, de nem járt sikerrel. Ekkor autókat akart leinteni, hogy segítsenek, de sokan nem álltak meg.

Szerző: Szülők Lapja | 2023-03-16.


Hogy vannak még őrangyalok, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy pár napja megmentették egy fulladozó kislány életét Veszprémben.

A történetet a kislány édesanyja, Georgina Kudrjavceva osztotta meg egy nyilvános Veszprémi Facebook-csoportban, egyúttal pedig a hős megmentőket kereste, akik segítettek a lányának.

"Jó napot kívánok, szeretném megtalálni az őrangyalaimat, akik tegnap 12.20-kor a Veszprémi Tesco közelében voltak, és akik segítettek megmenteni a lányom életét, miután megfulladt egy fánkkal, ha nem lettek volna ott, nem tudom, hogyan végződött volna. Annyira emlékszem, hogy egy fehér autó volt, és amikor a nő mentőt hívott, hallotta a Georgina nevét. Nagyon remélem, hogy megtalálnak, mert nektek köszönhetően a lányom életben van."

Mint az anyuka a Borsnak elmondta, éppen a buszra vártak 4,5 éves kislányával, amikor a kislány hirtelen furcsán kezdett viselkedni, az arca pedig elszürkült. Ahogy a lapnak felidézte, próbálta ütögetni a hátát, majd amikor nem járt sikerrel, kétségbeesetten az autósokat igyekezett megállítani, hogy segítsenek neki.


Anyuka és a kislánya - Forrás: Az édesanya privát oldala (engedéllyel)

Bár sokan elhajtottak mellettük, szerencsére mégiscsak megállt egy jármű, a sofőr pedig késlekedés nélkül kipattant a kocsiból és alkalmazta a Heimlich-fogást, így az anyuka már könnyen ki tudta szedni a megakadt fánkdarabot a kislánya szájából.

Alkalmazta a Heimlich-fogást
A Facebookos felhívásra jelentkeztek az "őrangyalok" is - a férfi, Resperger Balázs a Borsnak is megszólalt. Elmondta, ahogy elindultak a parkolóból hazafelé, valamiért elnézett a buszmegálló irányába, akkor látta meg a bajban lévő kislányt.

- Annyit láttam csak, hogy tátott szájjal van a kicsi, mondtam is magamnak, hogy itt bizony baj van. Az első parkolónál megfordultam, elakadásjelzővel, nagy gázzal bementem az autók közé. Az anyuka annyit mondott, hogy megakadt a torkán valami - mesélte a lapnak.

Míg ő a kislányt mentette, párja hívta a mentőket, és amíg várakoztak rájuk, ott maradtak velük.

A férfinak egyébként természetes volt, hogy segít, ő csak amiatt érzett felháborodást, hogy legalább 40 autó elment a fuldokló kislány mellett, és senki nem állt meg nekik, ennyire nem törődnek egymással az emberek.

Jól fejeződött be a történet
A Szülők Lapja megkeresésére Georgina Kudrjavceva elárulta, meglepi a nagy érdeklődés a történetük iránt - bár szomorúnak tartja, hogy sok emberből kiveszett a segítőkészség, annak örül, hogy "ott volt a mi őrangyalunk és az Égiek is velünk voltak, így jól fejeződött be a történet".

Forrás: Bors

vonal

[x] hirdetés

vonal
vonal
hirdetés

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

[x] hirdetés

vonal

OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Betegségek

Mert az ő egészsége a legfontosabb… (x)

vissza vissza