Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Börtönbüntetésre ítéltek egy nőt, mert megpofozta a 12 éves fiát - A bíró szerint megbánást sem mutatott

Négy hónap börtönbüntetésre és 400 eurós (156 ezer forint) pénzbírságra ítélt a brüsszeli bíróság egy nőt, aki három évvel ezelőtt megpofozta akkor 12 éves fiát.

Szerző: Szülők Lapja | 2023-03-16.


Négy hónap börtönbüntetésre és 400 eurós (156 ezer forint) pénzbírságra ítélt a brüsszeli bíróság egy nőt, aki három évvel ezelőtt megpofozta akkor 12 éves fiát - írta a The Brussels Times című belga hírportál március 15-én, szerdán.

Az ügyvédként dolgozó nő azért keveredett vitába a fiával, mert úgy vélte, hogy másolta a házi feladatát. A szóváltás során a fiú állítólag egy vizespalackkal dobta meg anyját, aki erre felpofozta és egy könyvet vágott hozzá. Egy szomszéd, aki hallotta a veszekedést, értesítette a rendőrséget.

Nevelő célzattal adott pofont
Az anya elismerte, hogy megütötte a fiát, de azt állította, hogy pusztán "nevelő célzattal" pofozta meg gyerekét."Belgiumban a nevelő célzatú pofon nem büntetendő" - jelentette ki nő ügyvédje, aláhúzva, hogy a nő soha nem akarta igazán bántani a fiát.

Különleges körülmények
"Nem állítom, hogy ez a legjobb módja a nevelésnek, de a cselekedetet különleges körülmények előzték meg" - állította. Rámutatott, hogy a nő nemrég épült fel az úgynevezett kiégés-szindrómából, és a fia, akit egyedül nevel, figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarban (ADHD) szenved.
 
Az ügyben illetékes bíró súlyosbító körülményként azt hozta fel, hogy a nő a bírósági eljárás során nem tanúsított megbánást.

Nem tanúsított megbánást
"A bíróság tekintettel van arra, hogy a gyerek bizonyára nem könnyű eset, de azt is figyelembe kell vennie, hogy a vádlott részéről a tárgyalás során nem mutatkozott megbánás" - jegyezte meg a bíró.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay (illusztráció)OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja