Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

A bölcsődében szenvedett súlyos égési sérüléseket egy kisfiú, miután ráömlött egy vödör fertőtlenítőszer

Magas összegű kártérítést ítéltek meg egy családnak, miután a kisfiuk szörnyű égési sérüléseket szenvedett a bölcsődében, mikor egy fertőtlenítővel teli vödörbe kapaszkodva próbált felállni, és a vödör tartalma ráömlött.

Szerző: Szülők Lapja | 2023-03-21.


Ötszámjegyű kártérítést ítéltek meg egy skót családnak annak kapcsán, hogy kisfiuk szörnyű égési sérüléseket szenvedett a bölcsődében, miután egy fertőtlenítővel teli vödörbe kapaszkodva próbált felállni, és a vödör tartalma ráömlött.

Az eset még 2021. november 4-én történt Skóciában, a most kétéves Blake Nilssen 10 hónapos volt, amikor az Aberdeen városában található Little Dreams bölcsődében egy felügyelet nélkül hagyott felmosóvödörbe kapaszkodva próbált felegyenesedni, és az edény maró tartalma ráömlött, azonnali égési sérüléseket okozva a lábán és a lábfején.

A bölcsődében szenvedett súlyos égési sérüléseket egy kisfiú, miután ráömlött egy vödör fertőtlenítőszer

Hibát hibára halmoztak
Ráadásul az intézmény személyzete csak még tovább tetézte a bajt, amikor a vegyszert egy papírtörlővel igyekeztek leitatni a kisfiú testéről, így felszakítva a bőrén keletkezett hólyagokat. Mindemellett pedig ahelyett, hogy rögtön a mentőket értesítették volna, először megvárták, hogy a szülők a bölcsődébe érkezzenek, azután kezdtek el intézkedni.

Még mindig nem jött teljesen rendbe
Végül a kisgyermeket az Aberdeeni Kórházba vitték, ahol másfél órán át olyan speciális kímélő zuhannyal mosdatták, ami eltávolította a bőréről a vegyszermaradványokat és visszaállította a bőre PH-értékét, majd a hólyagokat aloe vera géllel kezelték és bekötözték.

A bölcsődében szenvedett súlyos égési sérüléseket egy kisfiú, miután ráömlött egy vödör fertőtlenítőszer

- Szerencsére Blake jól reagált az orvosi kezelésre, de még mindig nem épült fel teljesen. Látjuk rajta az érzelmi trauma jeleit, különösen ha víz közelébe kerül, de reméljük, hogy idővel megnyugszik - nyilatkozta Ellie Johnson, a kisfiú anyukája.

Az intézmény próbálta tagadni a történteket
A szülők kártérítési pert indítottak az intézmény ellen, a nyomozati eljárás bebizonyította, hogy az intézmény dolgozói felelősek a történtekért. Végül egy ötszámjegyű összeget ítéltek  meg a családnak, a bölcsődei alkalmazottait és a vezetőt is az esetet követően megrovásban részesítették.

- Még mindig csalódott vagyok a bölcsőde reakciója miatt. Még akkor is, amikor ott voltak az egyértelmű bizonyítékok - például a kisfiam égett és hólyagos bőréről készült fotók -, megpróbálták tagadni vagy kisebbíteni a vétküket - mondta az anyuka.

A bölcsődében szenvedett súlyos égési sérüléseket egy kisfiú, miután ráömlött egy vödör fertőtlenítőszer

Letéti alapba helyezték a pénzt
A szülők egyébként a kártérítés teljes összegét Blake számára 16 éves koráig egy letéti alapba helyezték - Skóciában 16 évesen válik valaki jogilag nagykorúvá. Mint mondták, ez elsősorban nem a pénzről szólt, hanem arról, hogy a bölcsőde dolgozóit felelősségre vonják.

- Hálásak vagyunk mindenkinek, aki segített nekünk, a barátoktól és a családtól kezdve az kórházi dolgozókon át, akik Blake sérüléseit kezelték, egészen a jogi csapatunkig, akik segítettek a bölcsődét felelősségre vonni - tette hozzá.

Forrás, fotók: DailyMail


OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja