Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

15 szívmelengető fotó, ami megmutatja, mi a gyerekek kedvenc játéka a világ különféle tájain - A Toy Stories Project

Gabriele Galimberti olasz fotós "Toy Stories" című projektje lényegében egy szívmelengető fotógyűjtemény, amely a gyermekkor örömét, ártatlanságát és csodáját örökíti meg.

Szerző: Szülők Lapja | 2023-06-02.


Gabriele Galimberti olasz fotós "Toy Stories" című projektje lényegében egy szívmelengető fotógyűjtemény, amely a gyermekkor örömét, ártatlanságát és csodáját örökíti meg. Galimberti közel két éven át járta a világot, és fotózott több mint 50 országban gyerekeket a kedvenc játékaik társaságában.

Texastól Indiáig, Malawitól Kínáig, Izlandtól a Fidzsi-szigetekig, Gabriele Galimberti portréi bepillantást engednek a világ minden táján élő gyerekek életébe és álmaiba. A fotók által kiderül, a játékok nemcsak szórakoztatnak, de egyszersmind tükörképéül szolgálnak annak is, hogy a gyerek milyen családban, milyen kultúrában nő fel.Hogyan gondolnak a gyerekek a játékaikra?
Megfigyelte, hogy a gazdagabb országokból származó gyerekek jobban ragaszkodnak a játékaikhoz, míg a szegényebb országok gyerekei szívesebben játszanak a szabadban a barátaikkal. Ám származástól függetlenül minden gyerek hasonlóképen gondol a játékaira, sokan úgy vélik, a kedvenc játék megvédheti őket a mumusoktól és az éjszaka veszélyeitől.


Jeronimo (4) - Kolumbia

Galimberti projektje arra emlékeztet, hogy a kulturális és nevelési különbségek ellenére a játék és a képzelet szeretete univerzális a gyerekek körében.

3-6 éves gyerekeket fotózott
Mint a fotós a Bored Pandának elmesélte, 3 és 6 év közötti gyerekeket keresett a projekthez, azért mert azt gondolja, ennek a korosztálynak még tényleg az a fő elfoglaltsága, hogy gondtalanul játszik. Igyekezett minél több országba eljutni, a két év alatt több mint 100 hasonló portrét készített.


Anais (4) - Svájc

És hogy mit szóltak azok a gyerekek a fotózás ötletéhez, akik esetleg nincsenek hozzászokva, hogy kamera elé kerüljenek, Gabriele elmagyarázta a folyamatot:

- Első lépésként természetesen mindig szükségem van a szülők cinkosságára, ők azok, akik elmagyarázzák a gyermeküknek az ötletet, miközben meg is mutatom nekik a korábban készített fotóimat. Ilyenkor nagyon jó látni, hogy az esetek 90 százalékában a gyerekek azonnal megértik a koncepciót, és úgy vesznek részt a fotózásban, mintha az is egy játék lenne. Ez talán kevésbé könnyű három éves vagy annál kisebb gyerekekkel, de az 5-6 évesek rögtön megértik, hogy mit csinálok, és szívesen részt vesznek benne, miközben jól szórakoznak.
 

Nézd meg a Toy stories project néhány fotóját:
Tangawizi (3) - Kenya


Csun Zi Ji (3) - Kína


Giacomo (5) - Olaszország


Lina (5) - Szaúd-Arábia


Aqissiaq (6) - Grönland


Arafa és Aisha (5) - Zanzibár


Koloman (3) - Ausztria


Keynor (3) - Costa Rica


Tyra (3) - Svédország


Shotaro (5) - Japán


Noel (5) - Texas, USA


Erika (3) - Oroszország


Maudy (3) - Zambia

Forrás, fotók: Bored Panda, Gabrielegalimberti.com


OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja