Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Karácsony
Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Súlyos áramütést szenvedett egy kislány egy budapesti óvodában az óvodavezető hanyagsága miatt

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 48 éves nővel szemben, aki óvodaüzemeltetőként nem burkoltatta be a hűtő-fűtő elektromos berendezéseket, és emiatt egy kislány áramütést szenvedett.

Szerző: Szülők Lapja | 2023-06-20.


A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 48 éves nővel szemben, aki óvodaüzemeltetőként nem burkoltatta be a hűtő-fűtő elektromos berendezéseket, és emiatt egy kislány áramütést szenvedett - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint az óvodának a hagyományos falak helyett üvegfalai voltak, így a helyiségekben a hűtő-fűtő berendezéseket a gyári kialakítással szemben nem a falon vagy az álmennyezeten, hanem a fal előtt, a földön kellett elhelyezni, emiatt azok villamos csatlakozása nyitott, hozzáférhető volt.Nem burkoltatta be a berendezéseket
A vádlott kapott ugyan észrevételeket a szakemberektől, hogy a készülékeket burkolni szükséges, ezeket azonban figyelmen kívül hagyta. A kivitelező árajánlatot is adott a szükséges faburkolásra, de a nő ezt nem fogadta el, és a biztonságos használatot szolgáló burkolást mástól sem rendelte meg.

Az óvodásokat veszélyeztette
Annak ellenére, hogy az óvodai dolgozók dobozokkal, párnákkal és székekkel igyekeztek megakadályozni, hogy a gyerekek a nyitott villamos csatlakozású hűtő-fűtő gépek mögé kerülhessenek, ők - az óvónők figyelemfelhívása ellenére - időnként mégis bebújtak a készülékek mögé, vagy oda a játékaikat bedobálták.

8 napon túl gyógyuló áramütést szenvedett
Végül 2017 májusában egy kislány bebújt az egyik hűtő-fűtő készülék mögé, ott hozzáért a burkolatlan csatlakozóhoz, aminek következtében 8 napon túli sérüléseket okozó áramütés szenvedett.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a nőt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést indítványoz a vádiratban - áll a közleményben.

Forrás: MTI
Fotó: Freepik/ededchechine


vonal

[x] hirdetés

vonal
vonal
hirdetés

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

[x] hirdetés

vonal

OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Betegségek

Mert az ő egészsége a legfontosabb… (x)

vissza vissza