Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Karácsony
Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Újszülött babát találtak a földön Kecskeméten a kórház főbejárata mellett

2023. szeptember 5-én hajnalban egy újszülött kisfiút találtak a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház főbejárata közelében.

Szerző: Szülők Lapja | 2023-09-06.


Bár a kórház évek óta működtet egy csecsemőmentő inkubátort, amely anonim módon elérhető mindenki számára, ezúttal a csecsemőt egy lepedőbe csavarva az épület bejáratánál a földön helyezték el.

Hajnali 4 körül találták meg a babát 
A közelben működő Félegyházi Pékség dolgozói fedezték fel az újszülöttet, amikor munkába érkeztek hajnali 4 óra körül. Ők azonnal értesítették a kórház személyzetét, így a baba néhány percen belül a gyermekosztályra került biztonságba.

A baba egészséges, már nevet is adtak neki
A kisfiút Hajnal Viktornak keresztelték a kórház dolgozói. A baba egészséges, 3500 gramm és 52 cm hosszú. Szerencsére nem szenvedett hypothermiát (erős kihűlést) annak köszönhetően, hogy ilyen gyorsan megtalálták.

Az inkubátor anonim, és azonnal jelez
A csecsemőmentő inkubátor továbbra is ugyanazon a helyen működik, a Nyíri úti telephelyen, a parkolóház felőli oldalon. Az inkubátor teljes mértékben anonim módon használható az újszülött csecsemők biztonságos elhelyezésére. Az épített rendszer automatikusan értesíti a kórház személyzetét, ha valaki babát helyez el benne.

Hajnal Viktor az 5. baba, akit a kórház gondjaira bíztak a szülők
Az elmúlt több mint egy évtized során Hajnal Viktor az ötödik csecsemő, akit pár órával születése után a kecskeméti kórház közelében hagytak magára, de az előző esetekben az inkubátorban tették le az újszülötteket, legutóbb 2019-ben fordult elő ilyen eset.Örökbeadásával kapcsolatban még nincs információ
A kis Viktor még további orvosi vizsgálatokon és gondos ellátáson fog átesni, beleértve az oltásokat is. Ezt követően egy ideig a kórház Újszülött Részlegén marad. A csecsemő jövőjével, esetleges örökbefogadásával kapcsolatban az intézmény nem ad tájékoztatást, mivel az ilyen ügyeket az illetékes hatóságok kezelik automatikusan.

A szerkesztőségünk kiszúrta, hogy a kórház eredeti posztja alatt egy hölgy jelezte, ő volt az SBO osztályon az ügyeletes a pultban, neki szóltak a pékség dolgozói. Miután bevitte a gyerekosztályra a babát, már jelezte is, hogy szívesen örökbefogadná a kórház előtt hagyott kisfiút. 

Augusztusban számoltunk be róla, hogy a Heim Pál Kórház Madarász utcai rendelőjének babamentő inkubátorában egészséges kislányt helyeztek el. Madarász Panna történetét sorsát később is nyomon követtük.Forrás:    Bács Kiskun Megyei Oktatókórház Facebook oldala 
Fotó:       Bács Kiskun Megyei Oktatókórház Facebook oldala

vonal

[x] hirdetés

vonal
vonal
hirdetés

[x] hirdetés

vonal
vonal
hirdetés

[x] hirdetés

vonal
vonal
hirdetés

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

[x] hirdetés

vonal

OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Betegségek

Mert az ő egészsége a legfontosabb… (x)

vissza vissza