Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

30 csecsemő halálát okozta ez a babaszék! Most több millió darabot hív vissza a népszerű gyártó

A Fisher Price cég visszahívja Rock ‘n Play elnevezésű bababölcsőjét, mert kiderült, hogy az említett termék miatt már 30 csecsemő hunyt el 2009-es megjelenése óta.

Szerző: Szülők Lapja | 2019-04-15.

Ez a cikk 356 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


A Fisher Price cég visszahívja Rock ‘n Play elnevezésű bababölcsőjét, mert kiderült, hogy az említett termék miatt már 30 csecsemő hunyt el 2009-es megjelenése óta.

Az Amerikai Fogyasztóvédelmi Kormányügynökség (CPSC) ezért 2019. április 12-én, pénteken figyelmeztetést adott ki, melyben arra kér mindenkit, hogy aki ilyen babaszéket vásárolt, az ne használja, hanem kérjen visszatérítést a gyártótól.

30 csecsemő halálát okozta az elmúlt években ez a babaszék! Most több millió darabot hív vissza a népszerű gyártó

3 hónaposnál nagyobb csecsemőknél végzetes lehet
A tragikus esetek egyébként azért következtek be, mert a pihenőszéket kimondottan olyan babáknak gyártották, akik még nem tudnak átfordulni. Ám ha egy olyan csecsemőt tettek bele, aki már képes volt erre, akkor a bölcső kialakítása miatt nem tudott visszafordulni, ezért ez fulladáshoz vezetett.

Ezért is kérik arra a szülőket, csak akkor rakják a rezgős babaszékbe a gyermekeiket, ha rögzítik a 3 pontos biztonsági övvel - ez az átfordulást is megakadályozza.

A halálesetek mindegyike 3 hónaposnál idősebb babánál következett be.

Termékvisszahívás világszerte
A termékvisszahívás mintegy 4,7 millió Rock ‘n Play bababölcsőt érint. Bár arról nincsenek információink, hogy Magyarországon a terméket hivatalosan forgalmazták-e, de internetes rendeléssel bárki hozzájuthatott.

Forrás: BBC
Fotó: CPSC
 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja