Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Koronavírus -szombati sajtótájékoztató: Az önkormányzatok dönthetnek a bölcsődék, óvodák bezárásáról

Az országban veszélyhelyzetet hirdettek a koronavírus járvány miatt, szombatra 25-re nőtt a koronavírusos betegek száma. Ezek hangzottak el az Operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján.

Szerző: Szülők Lapja | 2020-03-14.

Ez a cikk 225 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


Mint Orbán Viktor miniszterelnök március 13-án, pénteken este bejelentette, március 16-tól új tanítási rend veszi kezdetét. A diákok nem járhatnak be iskolába, ugyanakkor a tanítás nem szünetel, hanem a tanárok különféle digitális módszerekkel folytatják majd az oktatást.

Az Operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján ezzel kapcsolatban hangsúlyozták, hogy ez most nem a bandázás és az otthonról kimaradás ideje, illetve azt sem szeretnék, ha 20-30 fős tancsoportok szerveződnének, mert akkor semmi értelme nem lenne az iskolabezárásnak.

Digitális tanrend lép életbe hétfőtől
A tanuláshoz és tanításhoz sok digitális forrás áll rendelkezésre, és számos cég is felajánlotta segítségét (a Mozaik kiadó például ingyenessé tette az online tankönyveit, de használható az okosdoboz.hu, a zanza.tv videói vagy a videotanar.hu oktatóanyagai is - a szerk.). Mindezzel kapcsolatban módszertani javaslatokat is közzétesz majd a kormány, hogy támogassák az oktatást.

Újságírói felvetésre, miszerint mi történjen ott, ahol nem megoldható a digitális oktatás, javaslatként az "analóg mód" hangzott el - azaz telefon vagy levél segítségével folyjon az oktatás.

A kollégistákkal kapcsolatban annyit mondtak, aki teheti, menjen haza, de a kollégiumi tartózkodás egyelőre nem tiltott.Óvodák, bölcsődék bezárása
Ami az óvodákat és a bölcsődéket illeti, visszaadják az önkormányzatok kezébe a döntést, de természetesen ajánlást is megfogalmaznak feléjük ezzel kapcsolatban, hogy érdemes a nyári rendhez hasonlóan gyermekmegőrzést vállalni.

Újságírói kérdésre elhangzott, arról egyelőre nem született döntés, hogy a tartósan otthon maradó szülőket fogja-e anyagilag támogatni a kormány, mint ahogy az történik például Franciaországban vagy Ausztriában - az Operatív törzs inkább a gyermekmegőrzés lehetőségét hangsúlyozza.

Ez is érdekelhet!
Koronavírus-járvány: Ezt kell tudnod kismamaként, kisgyermekes szülőként  - A Házi Gyermekorvosok Egyesületének tanácsai »


Forrás: Facebook/Kormany
Fotó: Pixabay
 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Gyermek fejlődése

Így fejleszd a gyerek megfigyelőkészségét, logikáját, koncentrációját, hogy könnyebben menjen neki a suli

vissza vissza