Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Orbán Viktor: Húsba vágó döntéseket hoztunk - Ezeket jelentette be a miniszterelnök ma délután

2020. március 18-ra már 58 regisztrált koronavírusos személy van Magyarországon, és az országos tisztifőorvos szerint ez a szám a napokban több száz, vagy akár több ezer is lehet.

Szerző: Szülők Lapja | 2020-03-18.

Ez a cikk 192 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


2020. március 18-ra már 58 regisztrált koronavírusos személy van Magyarországon, és az országos tisztifőorvos szerint ez a szám a napokban több száz, vagy akár több ezer is lehet.

A mai napra Orbán Viktor rendkívüli bejelentkezést ígért - az élő Facebook-közvetítés azonban hang nélkül indult el. A miniszterelnök ezért újra közzétette a videót, melyben hangsúlyozta, hogy ismét fontos, sőt, húsba vágó döntéseket hoztak.

Mint mondta, most jött el az ideje, hogy gazdasági kérdésekkel is foglalkozzanak, hiszen a koronavírus-járvány nem csak az egészséget veszélyezteti, de a munkahelyeket is. Márpedig "ha munka van, minden van."

A következő 5 döntést hozták:
1. Magánszemélyek és vállalkozások mai napig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét 2020 év végéig felfüggesztik
2. Rövid lejáratú vállalkozási hitelek június 30-ig meghosszabbodnak
3. A holnaptól felvett új fogyasztási hitelek THM-jét a jegybanki alapkamat+5%-ban maximálják
4. Turizmus, vendéglátás, szórakoztatóipar, sport, kulturális szolgáltatások és a személyszállítás szektoraiban a munkáltatók járulékfizetési kötelezettségét teljes egészében elengedik; a munkavállalók járulékát csökkentik, nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük és az egészségbiztosítás díja a törvényi minimumra csökken június 30-ig; KATA szerint adózó taxisok átalányfizetési kötelezettségét június 30-ig elengedik; ezekben a szektorokban a helységbérlési díjat nem lehet felmondani, a bérleti díjat nem lehet felemelni; június 30-ig a turizmusfejlesztési hozzájárulást is elengedik
5. Munkavállalási szabályokat rugalmasabbá teszik - ennek részleteit majd később ismertetik

Az alaprendeletet ma közzéteszik, a részletszabályokat pedig március 19-én ismertetik, zárta a bejelentkezést Orbán Viktor.

Forrás, fotó: Facebook/Orbán Viktor
 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja