Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Karácsony
Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Országos tisztifőorvos: Már az ország minden területén van koronavírusos beteg

Jelenleg 58 regisztrált koronavírusos beteg van Magyarországon, de beléptünk a csoportos megbetegedések szakaszába, mondta el Müller Cecília a szerdai sajtótájékoztatón.

Szerző: Szülők Lapja | 2020-03-18.

Ez a cikk 259 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


Jelenleg 58 regisztrált koronavírusos beteg van Magyarországon, de beléptünk a csoportos megbetegedések szakaszába, mondta el Müller Cecília a szerdai sajtótájékoztatón.

Nem lesz járványtérkép
Mint az országos tisztifőorvos hangsúlyozta, továbbra sem gondolják, hogy közzé kellene tenniük a járványtérképet, de annyit elárult, már az ország minden területén találtak koronavírusos beteget, ugyanakkor közelebbit nem szeretne róluk elárulni, mert nem tartja helyesnek, ha ebben a helyzetben ezek az egyébként szerinte könnyen beazonosítható emberek még külön vegzatúrának is ki lennének téve.

Mindenki maradjon otthon, különösen az idősek
Mindemellett ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy mivel a vírus gyorsan terjed, ezért fontos, hogy mindenki betartsa a korlátozó javaslatokat, és ne menjen utcára, közterekre, tömegközlekedési eszközökre - és ez különösen az idősebb korosztályra vonatkozik, akik a legnagyobb veszélynek vannak kitéve.

A fiatalokat pedig arra kéri, az nem jó ötlet, hogy a szórakozóhelyek bezárása miatt házibulikat tartanak - e helyett érintkezzenek inkább online.

A tesztelés nem gátolja a járvány terjedését
Ami a tesztelést illeti, Müller Cecília elmondta, elvégezhetnének bármennyi vírustesztet, az nem csökkenti a járvány terjedését, mindazonáltal természetesen folyamatosan rendelik a teszteket, hogy a szükséges vizsgálatokat elvégezhessék a gyanús eseteken.

Egyelőre nem lesz kijárási tilalom
A sajtótájékoztatón az is elhangzott, egyelőre nem tervezik a város, városrészek lezárását vagy kijárási tilalmat, de lehet, hogy ennek is eljön majd az ideje. 

Ez is érdekelhet!
Orbán Viktor: Húsba vágó döntéseket hoztunk - A miniszterelnök rendkívüli bejelentése szerda délután »


Forrás, fotó: Facebook/Magyar Kormány
 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Játék tippek

50 játék, ami a legjobban fejleszti a gyereket - Ezeket javasolják a szakemberek 0-12 éves korig

vissza vissza