Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Koronavírus: Közölték az első részletes adatokat a járványban elhunytakról - Ezt lehet tudni a vírus magyar áldozatairól

Ezentúl részletesebb adatokat osztanak meg a kormány hivatalos koronavírussal foglalkozó oldalán: látható lesz az elhunytak kora, neme és krónikus alapbetegsége(i) is. Március 31-én megérkeztek az első részletes adatok.

Szerző: Szülők Lapja | 2020-03-31.


2020. március 31-re már 16-ra nőtt a koronavírus-járványban elhunytak száma, e naptól kezdve részletesebb adatokat is közölnek az elhunytakról - egyebek közt az életkorukat, és hogy milyen krónikus betegségben szenvedtek.

Elsősorban az idősebb korosztály számára veszélyes a koronavírus-járvány, ugyanakkor veszélyben vannak azok is, akik valamilyen krónikus megbetegedésben (például magas vérnyomás, vérképzési zavar, tüdőbetegség, keringési zavarok) szenvednek.

Így jobban látni, kikre veszélyes igazán a koronavírus
Hogy az elhunytakról szóló adatközlés informatívabb legyen, ezentúl megtudható az áldozatok életkora mellett a betegsége is, így jobban látszik, hogy a koronavírus-fertőzés mely korosztályra és milyen krónikus alapbetegségek esetén a legveszélyesebb, írják a koronavírus hivatalos magyar weboldalán, hozzátéve, egyúttal nyomon követhető lesz az is, hogy az elhunytak közül hányan vannak olyanok, akiknek halála úgy következett be, hogy nem volt ismert krónikus betegségük.Mint hangsúlyozzák, összességében átláthatóbb lesz, hogy az elhunytak közül hányan ismert  krónikus betegek, akiknek állapotát súlyosbította a koronavírus-fertőzés és hányan magában a koronavírus-fertőzés okozta vírusos tüdőgyulladásban hunytak el, ismert krónikus betegség nélkül.

Forrás, fotó: koronavirus.gov.hu
 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja