Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Nyári táborok megtartása, játszóterek nyitása, bölcsődék-óvodák-iskolák nyári ügyelete - Erről döntött már a kormány

A május 14-ei Kormányinfón Gulyás Gergely beszélt a veszélyhelyzet alatti változásokról, enyhítésekről.

Szerző: Szülők Lapja | 2020-05-14.

Ez a cikk 134 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


A május 14-ei Kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a veszélyhelyzet alatti változásokról, enyhítésekről.

A legfontosabb változás, hogy május 18-a, hétfőtől már Pest megyére is ugyanazok az enyhítések vonatkoznak, mint a vidéki megyékre - Budapestről pedig a tervek szerint ma délután döntenek majd a főpolgármester és a kerületi polgármesterek, valamint virológiai szakemberek véleményére alapozva.Május 18-a, hétfőtől érvénybe lépő további enyhítések Pest megyében és a vidéki megyékben:
- a vendéglátóhelyek (éttermek, kávézók, büfék) belső, zárt részében is lehet vendégeket fogadni az óvintézkedések betartásával. A személyzetnek kötelező a maszkviselés, a vendégeknek pedig az étkezésen kívül ajánlott.
- a játszóterek és parkok is kinyitnak
- a szállodák és panziók fogadhatnak vendégeket

Továbbá figyelembe véve azt, hogy a nyár az esküvők időszaka, június 1-től maximum 200 főig megtarthatók a lagzik - ez egyelőre szintén csak Pest megyére és a vidéki megyékre vonatkozik, Budapestre nem!

Újságírói kérdésekre elhangzott:
- Gyermektáborok kapcsán Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy egyelőre az ottalvást nem igénylő, úgynevezett napközis gyermektáborok megtartását támogatják, május végén döntenek majd az ottalvásos gyermektáborokról
- Ami a bölcsődék, óvodák, iskolák nyári, ügyeleti nyitvatartását illeti, Gulyás Gergely megjegyezte, értesültek arról, hogy sok szülőnek elfogyott a kiadható szabadsága, ezzel a témával még foglalkoznak, de egyelőre nincs végleges döntés
- Az oktatással kapcsolatban sem hoztak új döntést, ami biztos, hogy június 2-ig biztosan nem nyitnak ki az iskolák - hogy ezt követően a tanév végig mi lesz, az függ a szülők véleményétől és a járványügyi helyzettől is

Fotó: MTI/Botár Gergely (a kép a május 7-ei Kormányinfón készült)
 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja