Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Karácsony
Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Gulyás Gergely: A Kaleta-ügy a lehető legszigorúbb ítéletért kiált - Szigorítana a gyermekvédelmi törvényen a kormány

Mindent meg kell tenni a gyermekek egészséges lelki és erkölcsi fejlődése érdekében, és ha szigorúbb büntetőjogi eszközökre van szükség, a kormány kész támogatni a büntető törvénykönyv módosítását.

Szerző: Szülők Lapja | 2020-07-09.

Ez a cikk 146 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


Mindent meg kell tenni a gyermekek egészséges lelki és erkölcsi fejlődése érdekében, és ha szigorúbb büntetőjogi eszközökre van szükség, a kormány kész támogatni a büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását - közölte a Miniszterelnökség vezetője a július 9-ei, csütörtöki kormányinfón.

Gulyás Gergely miniszter elmondta, a (szám szerint 19 ezer!) gyermekpornográf felvétel birtoklása miatt felfüggesztett börtönbüntetésre és 540 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére ítélt Kaleta Gábor volt perui nagykövet ügyével összefüggésben a kormány foglalkozott a gyermekvédelem kérdésével, és áttekintette a kiskorúak büntetőjogi védelmét.

Készek támogatni a Btk-módosítást
Közölte: a Btk. ezen a területen már most is szigorúbb, mint korábban volt, de a kormány várja a Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető irányításával felálló, a gyermekvédelmi rendszert áttekintő munkacsoport javaslatait, és ha kell, kész támogatni a Btk-módosítást.

A Kaleta-ügyet Gulyás Gergely gyomorforgatónak és elfogadhatatlannak nevezte, ami "a lehető legszigorúbb ítéletért kiált".
(Kaleta Gábor egyébként enyhítésért fellebbezést nyújtott be, így az eljárás másodfokon folytatódik.)Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetője július 8-án posztolt a Facebook-oldalán a Kaleta-üggyel kapcsolatban. Egyebek közt undorítónak nevezte tettét, a bíróság ítéletét pedig felháborítónak. Mint írja, felül fogják vizsgálni a gyermekvédelmi jogszabályokat, és olyan szigorításokat hoznak, hogy a pedofilok "ezentúl a legsúlyosabb büntetéseket kapják".

Gulyás Gergely: A Kaleta-ügy a lehető legszigorúbb ítéletért kiált - Szigorítana a gyermekvédelmi jogszabályokon a kormány

Olvasd el ezt is!
Szülőként te is sokat tehetsz azért, hogy a gyermekedről készült ártatlan fotók ne kerüljenek illetéktelenül beteg lelkű emberek kezébe. Olvasd el, miért káros, ha meggondolatlanul osztasz meg képeket a szemed fényéről az interneten »

Ha pedig a való világban is megvédenéd a gyermeked a pedofiloktól, akkor minél hamarabb érdemes megtanítanod neki a bugyiszabályt, vagy más néven fehérnemű-szabályt - erről itt írtunk bővebben »

Forrás: MTI, Facebook/Kocsis Máté
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt (Gulyás Gergely a június 25-ei Kormányinfón)
 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Játék tippek

50 játék, ami a legjobban fejleszti a gyereket - Ezeket javasolják a szakemberek 0-12 éves korig

vissza vissza