Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Reggeli lázmérőzés az óvodában, iskolában: Ez az a testhőmérséklet, ami fölött azonnal hazaküldik a gyereket

Ismét naponta jelentkezik az Operatív törzs a vírushelyzet kapcsán, Müller Cecília országos tisztifőorvos válaszolt az újságírók kérdéseire.

Szerző: Szülők Lapja | 2020-09-28.

Ez a cikk 33 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


Ismét naponta jelentkezik az Operatív törzs a vírushelyzet kapcsán, Müller Cecília országos tisztifőorvos válaszolt az újságírók kérdéseire.

Közösségi terjedésről beszélünk
Mint Müller Cecília hangsúlyozta, jelenleg már nem gócpontokról, hanem közösségi terjedésről beszélünk: azaz ha a fertőzés megjelenik egy iskolában, kórházban vagy más közösségben, ott pillanatok alatt terjed.

Ezért továbbra is mindenkit arra kér, hogy tartsa be az előírásokat, a maszkviselést, fertőtlenítést, távolságtartást - akár a kozmetikusnál, akár a benzinkutakon.37,8 fokos lázzal már nem lehet bemenni az óvodába, iskolába
Kérdésre válaszolva az országos tisztifőorvos elmondta, azért vezetik be október elsejétől a lázmérést az óvodákban, iskolákban, mivel a magas láz az egyik legbiztosabb tünete a koronavírusnak, az esetek 90 százalékánál előfordul. Így tehát az a gyerek, aki reggel magas testhővel érkezik az intézménybe, potenciális Covid-19 fertőzött, így el kell különíteni, haza kell küldeni. Müller Cecília szerint 37,8 fokos láznál elkülönítik a gyereket, majd ha a pár perccel későbbi mérés is hasonló értéket mutat, akkor a gyermeknek haza kell mennie.

Eddig 17 óvodában és 7 iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet, 118 osztálynál folyik digitális munkarend. Az október elsején kötelező jelleggel bevezetendő reggeli testő-ellenőrzéshez megvették a hőmérőket, illetve hőkapukat is beszereztek a nagyobb intézményekhez.

Szeptemberben fokozatosan nőtt a napi regisztrált koronavírusos betegek száma, jelenleg 700 és 1000 közötti napi eset fordul elő, az aktív fertőzöttek száma már 18800 fölött van.

Forrás: Operatív törzs sajtótájékoztató
Fotó: kormany.hu (korábbi sajtótájékoztatón készült)
 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Gyermekprogramok

Ingyen utazás Kajla útlevéllel: 20 csodás hely az országban, ahova kiránduljatok el a gyerekkel az őszi szünetben!

vissza vissza