Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Otthonfelújítási kölcsön 2021: Február 1-től igényelheted! - Milyen összegben jár? Mekkora a törlesztőrészlet?

Alacsony kamatozású otthonfelújítási kölcsön február 1-jétől: Hogyan lehet felvenni? Milyen összegű az otthonfelújítási kölcsön? Mennyi törlesztőrészlettel lehet számolni havonta?

Szerző: Szülők Lapja | 2021-02-01.

Ez a cikk 96 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


2021. február 1-jétől indult az államilag támogatott, alacsony kamatozású otthonfelújítási kölcsön - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter január 30-án a közösségi oldalán.

Novák Katalin a szombati Facebook-posztban beszélt az otthonfelújítási kölcsön részleteiről, továbbá arról is, mennyit kell havonta törleszteniük a családoknak, ha felveszik.
 

Otthonfelújítási kölcsön - ezt kell tudnod róla


- ez a kölcsön azoknak a családoknak szól, akik szeretnék felújítani az otthonukat, amihez szeretnék igénybe venni az otthonfelújítási támogatást, de nincs annyi pénzük, hogy belekezdjenek
- legfeljebb 6 millió forintos, garantáltan 3 százalékos kamatozású, maximum 10 éves futamidejű kölcsönt lehet felvenni
- a kölcsön államilag támogatott, a kamat piaci kamatozás és a 3 százalék közötti részét az állam megtéríti a pénzintézeteknek
- a kölcsönt bankfiókban lehet igényelni
- 6 millió forintos hitel felvétele esetén a havi törlesztőrészlet 58 ezer forint, ha pedig megkapják az állami támogatást az otthonfelújításhoz, akkor ennek csak a felét kell majd tovább törleszteni a családnak - ez azt jelenti, hogy onnantól a törlesztőrészlet havi 30 ezer forint alá csökkenA családokért felelős tárca nélküli miniszter arról is beszélt: az otthonfelújítási támogatással az állam a felújítási költségek felét téríti meg, legfeljebb hárommillió forintot minden gyermekes családnak. Így ha valaki felveszi az otthonfelújítási kölcsönt és megkapja az otthonfelújítási támogatást, akkor a Magyar Államkincstár egyenesen a banknak utalja a támogatás összegét, így ennyivel csökken majd a törlesztőrészlet - mondta.

Novák Katalin reményét fejezte ki, hogy az otthonfelújítási kölcsön sok családnak segít majd abban, hogy belekezdjenek egy régóta tervezett felújításba, még akkor is, ha most nincs elég megtakarításuk.

Még több infó az otthonfelújítási támogatásról!
Otthonfelújítási támogatás: Ki igényelheti? Mi az igénylés menete? »
Otthonfelújítási támogatás: Pontosan milyen munkálatokra vehető igénybe? »
Otthonfelújítási támogatás: Mi a helyzet, ha jelzáloghitel vagy haszonélvezeti jog van a lakáson? »
Otthonfelújítási támogatás: Jár-e gyes, gyed, gyet esetén? Mi a helyzet a lakástakarék-pénztárba és falusi csokhoz benyújtott számlákkal? »

Forrás: MTI
Fotó: Facebook/Novák Katalin
 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Hivatalos ügyek

"Az a célunk, hogy könnyebb legyen a családoknak" - Interjú Novák Katalinnal az Otthonteremtési programról

vissza vissza