Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Bölcsődei térítési díj 2021: Így spórolhatnak gyermekenként akár 17 ezer forintot a nagycsaládosok

Mentesülnek a bölcsődei térítési díj megfizetése alól a három vagy több gyermeket nevelő szülők, így havonta, gyermekenként akár 10-17 ezer forinttal több marad a családoknál.

Szerző: Szülők Lapja | 2021-02-24.

Ez a cikk 73 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


Mentesülnek a bölcsődei térítési díj megfizetése alól a három vagy több gyermeket nevelő szülők - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter február 24-én, szerdán a Facebook-oldalán.

Novák Katalin a közzétett videóban kiemelte, hogy emellett a gyermek a bölcsődében ingyenesen is étkezhet, így havonta, gyermekenként akár 10-17 ezer forinttal több marad a családoknál. Már egy gyermek bölcsődei beíratása is sokat segíthet a nagycsaládoknak, különösen, ahol nincs nagyszülő, hogy segítsen a kicsik ellátásában, hangsúlyozta.

"Ilyen ingyenes bölcsődei lehetőség nem sok helyen van a világon" - hangsúlyozta a miniszter.Novák Katalin kiemelte, már egy gyermek bölcsődébe íratása esetén is

Novák Katalin azt mondta: sok szülőnek jelent segítséget, hogy bölcsődébe adhatja gyermekét, a kormány ezért bővíti a bölcsődei férőhelyek számát, emeli a bölcsődei dolgozók fizetését, és javítja a bölcsődék finanszírozását is.Mint ismeretes, egy 2011-es kormányrendelet szerint nem csak az étkezésért kell fizetni a bölcsődékben, hanem a bölcsődei ellátásért is kérhető térítési díj, amennyiben a fenntartó ezt szeretné. Erről itt írtunk bővebben: Bölcsődei ellátás - Ennyibe kerül a családoknak, táblázattal »

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay
 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Hivatalos ügyek

"Az a célunk, hogy könnyebb legyen a családoknak" - Interjú Novák Katalinnal az Otthonteremtési programról

vissza vissza