Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Teljes lezárás március 8-tól: Itt vannak az óvodákra, iskolákra vonatkozó részletszabályok

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár a pénteki operatív törzs sajtótájékoztatón néhány újabb részletszabályt árult el a hétfői zárásról.

Szerző: Szülők Lapja | 2021-03-05.

Ez a cikk 64 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


Március 4-én újabb szigorító intézkedésekről számolt be Gulyás Gergely a kormányinfón, mára több részletszabály is napvilágot látott.

Mint ismeretes, március 8-án, hétfőtől lényegében lezár az ország: az óvodákat, általános iskolákat bezárják április 7-ig, az üzletek közül is csak az élelmiszerüzletek, drogériák, patikák, kertészeti eszközöket árusító boltok maradhatnak nyitva két hétig.

Március 5-én, pénteken aztán Orbán Viktor a Kossuth rádióban, később pedig Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az operatív törzs sajtótájékoztatóján beszélt a lezárás további részleteiről.

A miniszterelnök a rádióban elmondta, a bölcsődéket egyelőre nem zárják be, továbbá hogy a hétfői nőnap miatt a virágüzletek még nyitva lehetnek, nekik csak kedden kell bezárni.Bár a kormányrendelet még mindig nem jelent meg, Maruzsa Zoltán részletezte az oktatási intézményekre vonatkozó legfontosabb szabályokat. Mint kiemelte:
- az óvodákban rendkívüli szünet lesz április 7-ig
- az általános iskolákban digitális oktatás lesz, a tavaszi szünet utáni első tanítási napon, április 7-én nyitnak újra az intézmények
- nem lesz felügyelet sem az óvodákban, sem az általános iskolákban ebben az időszakban
- a gyermekétkeztetést elvitelre és kiszállításra kell megoldani
- a középiskolák a szokott digitális rendben mennek tovább, az érettségire felkészítő kiscsoportos foglalkozások továbbra is engedélyezettek, az érettségiket meg fogják tartani
- a nyolcadik osztályosok középiskolai felvételi vizsgái most zajlanak, a szóbeli meghallgatást, ahol lehet, online térbe kell terelni
- a pedagógiai szakszolgálati intézményeknek is az online térben kell megvalósítani a kapcsolattartást

Forrás: Operatív törzs
 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Hivatalos ügyek

"Az a célunk, hogy könnyebb legyen a családoknak" - Interjú Novák Katalinnal az Otthonteremtési programról

vissza vissza