Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Maruzsa Zoltán: No vakcina, no parti! - Ezt üzeni a középiskolásoknak a köznevelésért felelős államtitkár

Mivel az általános iskolák felső tagozatán és a középiskolákban május 10-én újraindul a jelenléti oktatás, megszólalt az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár is.

Szerző: Szülők Lapja | 2021-05-07.

Ez a cikk 44 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


Mivel az általános iskolák felső tagozatán és a középiskolákban május 10-én újraindul a jelenléti oktatás, megszólalt az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár is.

Mint a tájékoztatón elmondta, nagyon fontosnak tartják a tanév sikeres és eredményes lezárása érdekében, hogy a diákok erre az 5 hétre visszatérjenek a jelenléti oktatáshoz - nem csak amiatt, hogy behozzák a tanulásbéli lemaradásokat, de a nevelés szempontjából is.Az iskolaigazgatók igazolhatják a hiányzást
Ugyanakkor hangsúlyozta, a járvány még nem ért véget, ezért most is arra kéri a kormány az iskolaigazgatókat, hogy a hiányzásokat - csakúgy, mint az alsó tagozatosoknál - rugalmasan kezeljék. Akinek pedig összegyűlik a több mint 250 óra hiányzása és az év közbeni munkája nem értékelhető, akkor annak a diáknak adják meg a lehetőséget, hogy osztályozóvizsgát tehessen. Az Adom diákmozgalom oldalán egy igazolási minta is elérhető - ők egyébként petíciót indítottak, hogy ne legyen kötelező visszatérni a jelenléti oktatáshoz, erről itt írtunk bővebben »

Az államtitkár azt is megemlítette, lehet majd ballagást tartani az iskolákban, de ennek részleteiről majd később adnak tájékoztatást.

No vakcina, no parti
Mindemellett a köznevelésért felelős államtitkár felhívta a 16-18 évesek figyelmét az oltás fontosságára, nekik május 7-ig, azaz legkésőbb a mai napon éjfélig kell regisztrálniuk a Covid elleni védőoltásra ahhoz, hogy jövő héten már időpontot tudjanak foglalni oltásra és minél előbb beoltsák őket. A nyár folyamán a szolgáltatások és rendezvények csak védettségi igazolvánnyal lesznek látogathatók, ezért érdemes regisztrálni.

- Mert tudjátok, no vakcina, no parti - zárta szavait az államtitkár.

Müller Cecília is oltakozásra buzdít
Müller Cecília szintén beszélt a fiatalok Pfizerrel való oltásáról, ő is arra kérte a 16-18 éves korosztályt, hogy még a mai napon, lehetőleg minél előbb regisztráljanak az oltásra. Mint kiemelte, a nyári szabadság gondtalan eltöltéséhez is szükséges az oltakozás, ráadásul így a család és a közösség védelme is biztosítható lesz.

Forrás: Operatív törzs
 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Hivatalos ügyek

"Az a célunk, hogy könnyebb legyen a családoknak" - Interjú Novák Katalinnal az Otthonteremtési programról

vissza vissza