Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Családtámogatási kalkulátor: Derítsd ki, milyen családtámogatásokat vehetsz igénybe és az mennyi pénzt jelent

Családtámogatási kalkulátort hozott létre a kormány, a kalkulátor segít megbecsülni, hogy milyen támogatásra jogosult egy-egy család, illetve ez mennyi pénzt jelent számukra.

Szerző: Szülők Lapja | 2021-12-08.

Ez a cikk 249 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


A családtámogatások dzsungelében az eligazodást segítő webes családtámogatási kalkulátort hozott létre a kormány - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter december 8-án, szerdán videonyilatkozatban, a Facebookon.

A kalkulátor segít megbecsülni, hogy milyen támogatásra jogosult egy-egy család, illetve ez mennyi pénzt jelent számukra - közölte Novák Katalin.

Családtámogatási kalkulátor: Milyen támogatásokra, kedvezményekre vagy jogosult?
A politikus felidézte, hogy a kormányzat az elmúlt évtizedben számos, a családokat segítő intézkedést fogadott el. A többi között, ilyen a babaváró támogatás, a csok, a hitelelengedés, vagy az otthonfelújítási támogatás - sorolta, hozzátéve, hogy mivel mára nehéz eligazodni a sokféle támogatás között, ezért döntöttek úgy, hogy elindítják a családtámogatási kalkulátort.Így használd a kalkulátort
A webes felületen » - folytatta - néhány, az alapvető életkörülményekre vonatkozó adatot kell megadni. Például, hogy házasságban élnek-e, van-e gyermekük, ha van akkor mennyi idős, illetve ha több van, ők mennyi idősek. A kalkulátor pedig, ezek alapján megadja a segítséget a családtámogatások igényléséhez.

Hozzáfűzte: abban bízik, hogy a családtámogatási kalkulátornak köszönhetően érthetőbbé válik a családtámogatások összetett magyarországi rendszere.

- A támogatásokat igénybe is tudják venni és ennek köszönhetően még jobb körülmények között tudják nevelni gyermekeiket, vagy várni a megszülető kisbabát - fogalmazott a videonyilatkozatban Novák Katalin.

Forrás: MTI
Fotó: Rawpixel

vonal

OLVASD EL EZT IS!

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők Lapja