Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Betű: Kisebb | Alap | Nagyobb

Decemberi családi pótlék utalása 2021: Decemberben kétszer jön a családi pótlék! - Mutatjuk, mikor kapod meg

Az elmúlt évekhez hasonlóan már karácsony előtt megkapják az érintettek a januárban esedékes családtámogatási ellátásokat, mondta Novák Katalin. Mikor számíthatsz a családi pótlékra 2021 decemberében?

Szerző: Szülők Lapja | 2021-12-20.

Ez a cikk 39 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.


Mint azt megszokhattuk, évente két alkalommal előrehozott időpontban történik a családtámogatások utalása. Ez a legfrissebb hírek szerint 2021-ben sem történik másképp.

Előrehozott utalás
Először augusztusban szokott kétszer érkezni a családi pótlék és a többi családtámogatás - ezzel az iskolakezdést kívánja segíteni a kormány. Második alkalommal pedig decemberben számíthatnak a családok előrehozott utalásra, a karácsonyi többletköltségek miatt.

2021 december elején már mindenki kézhez kaphatta a szokásos (novemberre járó) családtámogatási összeget, a hónap második felében pedig a decemberi családi pótlékot is megkapják az érintettek, ami ugye elméletileg csak január elején járna.

Decemberi családi pótlék utalása 2021: Decemberben kétszer jön a családi pótlék! - Mutatjuk, mikor kapod meg

Minderről december 18-án, szombaton Novák Katalin számolt be a Facebook-oldalán. Mint a családokért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, az előrehozott családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátás (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet):
- a bankszámlákra december 22-én, szerdán érkeznek
- a posta pedig december 22-én, szerdán és december 23-án, csütörtökön kézbesíti azokat

A második családi pótléknak bizonyára sokan örülnek, hiszen az ünnepekre való felkészülés nagyobb anyagi terhet ró a családokra, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy ez már az a családtámogatás, ami 2022. január elején járna - tehát jövőre először csak 2022 februárjában érkezik családi pótlék!

Forrás: MTI
 Megosztom a Facebookon

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

  • Terhesség
  • 0-3 év
  • 3-6 év
  • Hivatalos

©2016 Minden jog fenntartva - Szülők LapjaEzt olvastad már? [ Bezár ]
Gyermekprogramok

Mágikus állatok iskolája: Családi mozifilm készült a népszerű gyerek-kalandregényből

vissza vissza